ID Proiect: #585

imobiliare.ro

Ansamblul rezidential Amber Gardens (Bucuresti)

Interval suprafeţe
207 m - 250 mp Sup casa + 430 mp - 650 mp teren
Interval suprafeţe
207 m - 250 mp Sup casa + 430 mp - 650 mp teren
Interval Preţuri
de la 320.000 EUR + TVA
Interval Preţuri
de la 320.000 EUR + TVA

Descoperă Amber Gardens - primul ansamblu rezidenţial de case verzi de lux din România.

Urmând principiile designului bioclimatic şi aplicând standardele energetice ale unei ''case pasive", Amber Gardens atinge astăzi directiva de Eficienţă energetică a Uniunii Europene pentru 2020: Consum energetic aproape egal cu zero.

Amber Gardens oferă 60 de locuinţe verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanţă şi un consum redus de energie. Proiectul va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani în zona Otopeni - Tunari, lângă pădure. În acest moment, sunt în construcţie, în diferite etape, 17 locuinţe.

Descriere ansamblu

    TIPOLOGII ŞI SUPRAFEŢE:

  • de la 320.000 EUR + TVA, pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aprox.207m2 şi un teren de aprox. 430m2
  • de la 330.000 EUR + TVA, pentru o locuinţă cu o suprafaţă de aprox. 250 m2 şi un teren de aprox. 650m2

Localizare:
Amber Gardens showroom: Str. 1 Decembrie, nr. 161, Otopeni-Tunari
Complexul rezidenţial AMBER GARDENS are în imediata sa apropiere următoarele puncte de interes:
- Recreere: Băneasa/ Pădurea Tunari  - 0,1 km
- Învăţământ: Şcoala Americană - 4.1 km, Şcoala Franceză, Şcoala Europeană
- Transport: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni - 6,0 km; Autostrada A3 - 6.0 km
- Shopping: Băneasa Shopping City - 8,2 km
- Piaţa Victoriei - 14,7 km

Structura Imobilului:
Locuinţele verzi Amber Gardens se remarcă prin preocuparea pentru protejarea mediului şi reducerea
Semnificativă a costurilor de întreţinere datorită aplicării unor soluţii de eficientizare energetică.
Locuinţele au la bază principiile designului bioclimatic şi standardele energetice ale unei case pasive.
În acest sens, sunt respectate anumite principii care se impun pentru atingerea acestor standarde de eficienţă energetică: cât mai bună izolaţie, fără punţi termice, aport de căldură din energia solară şi surse de căldură interne, un nivel excelent de etanşeitate şi o bună calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilaţie mecanică cu o recuperare optimă de căldură. De asemenea, s-a ţinut cont de principiile designului bioclimatic, mai exact de variabile precum orientarea faţadelor, direcţia vântului şi vegetaţia din jurul clădirii.
Locuinţa verde este realizată pe sistemul constructiv clasic: cadre de beton armat cu zidărie Porotherm light, la care, pentru a se respecta standardele exigente ale unei case pasive, s-a adăugat o termoizolaţie cu polistiren de 20 cm: EPS 80 pentru pereţi şi EPS 200 pentru terasă şi fundaţie. Fundaţia a fost realizată conform cerinţelor structurale, până la adâncimea de îngheţ, respectiv 100cm. Acoperişul de tip terasă a fost realizat cu placă de beton armat, peste care s-au aplicat termoizolaţia cu polistiren şi o hidroizolaţie cu membrană din PVC.
OPŢIUNI:
Niveluri ale construcţiei:
Parter + 1 Etaj
Parter + 2 Etaje

În cadru ansamblului rezidenţial Amber Gardens aveţi posibilitatea de a alege o locuinţă pe două nivele, parter + un etaj sau parter + 2 etaje. De asemenea, dimensiunea locuinţelor şi a grădinilor poate fi personalizată.

Finisaje Exterioare:

Terasele locuinţelor Amber Gardens reprezintă o prelungire a locuinţelor la exterior şi sunt placate în totalitate cu lemn. De asemenea, se pot alege, la cerinţa clientului şi plăci de granit cu încălzire în pardoseală sau alei exterioare cu încălzire prin podea.
Pentru atingerea standardelor de eficienţă energetică se folosesc finisaje de lemn pentru o parte din faţadă, profile de aluminiu UF < 0.85 w/m2k şi cu geam triplu stratificat Ug = 0.6 w/m2k, sisteme de umbrire fixe pentru ferestrele orientate spre sud, rulouri exterioare metalice mascate şi izolate şi cu rol de antiefracţie, izolaţie exterioară cu polistiren de 20 cm şi izolaţie cu polistiren de 10 – 15 cm pentru fundaţie.

Finisaje Interioare:

Stilul modern al locuinţelor Amber Gardens este redat prin folosirea metalului şi sticlei, în timp ce materialele naturale, precum lemnul şi piatra, imprimă decorului o notă caldă.
Amenajarea interioară păstrează stilul minimalist, modern, de lux, ca şi arhitectura generală a casei, adăugând finisaje clasice: pardoseală de lemn masiv de stejar cu grosime de 2 cm, pardoseală de lemn triplustratificat sau placare cu dale de granit natural.
Băile sunt placate cu plăci travertin şi sunt dotate cu obiecte sanitare şi baterii alese din game de top, şi închideri din sticlă securizată pentru cabina de duş.
Se poate opta pentru izolare fonică suplimentară pentru pereţii dormitorului matrimonial, uşi cu închizători magnetice de 2.1 m înălţime sau 2.65 m înălţime, iar uşa de la intrare poate fi personalizată.

Instalaţii:

Aplicând principiile unei case pasive, construcţia asigură un nivel ridicat de confort pe toată perioada anului, cu un consum redus de energie, datorat multiplelor surse de energie cu care este prevăzută: panouri solare pentru apa caldă, panouri fotovoltaice, un sistem unic pentru plafonul radiant, folosit atât pentru răcire, cât şi pentru încălzire, combinat cu o pompă de căldură, şi o unitate de ventilaţie naturală cu recuperare a căldurii aerului. Suplimentar, există şi o centrală pe gaz, care însă nu este folosită, casa funcţionând în parametri doar cu primele două surse de căldură, respectiv cu panourile solare şi pompa de căldură.

Amber Gardens încorporează soluţii arhitecturale şi tehnologice avansate întâlnite la proiectele rezidenţiale de lux din întreaga Europă, oferind un nivel ridicat de confort în orice anotimp.
- Panourilor solare pentru pregătirea apei calde menajere şi încălzirea spaţiilor de locuit.
- Panouri fotovoltaice pentru producerea de energie ajută la atingerea directivei de Eficienţă energetică a Uniunii Europene pentru 2020: Consum energetic aproape egal cu zero.
- Pompă de căldură şi o unitate de ventilaţie naturală cu recuperare a căldurii aerului. Cu un Coeficient de Performanţă mai mare de 3, pompa de căldură este cea mai economică şi ecologică sursă de încălzire.
- Panouri radiante atât pentru încălzire cât şi pentru răcire
- Toate camere, cu excepţia băilor, au un sistem de încălzire şi răcire invizibilă prin tavan.
Încălzirea prin pardoseală în băi
- Toate băile care sunt placate cu materiale reci (cum ar fi gresia sau piatra naturală) au încălzire prin pardoseală pentru un grad sporit de confort.
- Sistem de aer condiţionat cu inverter pentru a răci încăperea într-un timp mult mai scurt în condiţii extreme
- Sistemul de iluminat  este integral pe bază de LED
- Şemineu cu recuperare de căldură amplasat în zona de living
- Sistem centralizat de aspiraţie.
- Un sistem silenţios de aspiraţie care nu doar curăţă casa ci şi extrage cele mai fine particule şi alergeni din aer şi de pe suprafeţe, responsabile pentru boli precum astm sau alergii.
- Sistem de protecţie anti- îngheţ
- La intrarea în casă şi în garaj sunt instalaţi senzori care în prezenţa zăpezii activează un sistem electric anti-îngheţ.
- Aplicaţii Smart Home
Proprietarul casei are posibilitatea de a controla temperatura, umiditatea, calitatea aerului, luminile şi camerele de supraveghere prin intermediul unei aplicaţii online care poate fi accesată de oriunde din lume.

Grădină:


Locuinţele Amber Gardens urmăresc principiile designului bioclimatic. Astfel, luând în considerare variabile precum: orientarea, poziţia soarelui, direcţia vântului, sunt stabilite vegetaţia din jurul clădirilor, dimensiunea şi amplasarea grădinilor. Grădinile sunt largi şi au o suprafaţă între 650 m şi 1100 m. În plus, pentru a spori intimitatea, toate grădinile şi ferestrele au fost amplasate spre sud.

Astfel, în partea de sud, au fost aleşi copaci cu frunze trecătoare, care îşi pierd frunzele pe parcursul lunilor de iarnă, permiţând pătrunderea razelor soarelui, în timp ce, pe parcursul lunilor de vară, frunzişul lor des umbreşte. În partea de nord-est, plantele perene protejează casa de vântul puternic al iernii.
Piscina poate fi amplasată în partea de sud, în continuarea terasei aferente livingului. Piscina beneficiază de instalaţie de filtrare, lumini mini-led RGB colorat, sistem de tratare a apei cu clorinator de sare şi schimbător de căldură din titanium automatizat.
De asemenea, fiecare proprietate este înconjurată de un gard verde, a cărui înălţime poate fi adaptată preferinţelor fiecărui locuitor, ajungând până la 5 metri.
Aleile ansamblului rezidenţial sunt largi, cu o lăţime între 8-11 m, evitând disconfortul întâlnit la majoritatea proiectelor din zona de nord a capitalei.

Casă 5 camere, 210 mp
210 mp, 320.000

EUR

+ TVA
Vezi detalii
Casă 5 camere, 215 mp
215 mp, 330.000

EUR

+ TVA
Vezi detalii

Contactează dezvoltatorul

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, fondată în România în anul 2003. De atunci, Alesonor a investit în dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes, în principal proiecte rezidenţiale de lux responsabile faţă de mediu, domeniu în care compania a câştigat o experienţă importantă pe piaţa din România.
Începând cu 2005, Alesonor a lansat următoarele proiectele de succes: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivi Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.