O formă de promovare frecvent întâlnită în campaniile instituţiilor financiare este aceea în care se pune accent pe o valoare mică a ratei dobânzii. Trebuie să ştiţi însă că, pentru a determina costul unui credit nu trebuie să ţinem cont doar de rata dobânzii, ci în aceeaşi măsură şi de valoarea comisioanelor adiacente, respectiv de modul în care ele sunt aplicate, aspecte care pot mări considerabil valoarea ratei lunare pe care urmează să o plătiţi.

Vom lua ca exemplu un sold de 50.000 euro, la care un comision de 0,10 % aplicat lunar la sold are o valoare de 50 de euro. Un comision de 0,5% aplicat anual la sold are o valoare de 250 euro anual, deci un echivalent lunar de 20.83 euro (valoare obţinută prin împărţirea la 12). Prin urmare, deşi valoarea absolută a unui comision este de cinci ori mai mică decât a celuilalt, faptul că el se aplică lunar face ca suma de plată pe care o generează să fie mult mai mare.

Prin urmare, va sfătuim să fiţi foarte atenţi nu doar la valoarea comisioanelor, ci şi la modul de aplicare al acestora.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.vreaucredit.ro

3 răspunsuri la

“Dobândă mică = credit ieftin?”

  • -comunicati-mi cine imi da un credit de refinanatare,cu dobanda cea mai mica -lucrez in Italia de 8 ani cu contract.

  • Cea mai mica dobanda la creditele in euro provine din partea ATEBank, de 5,37 % la creditele in euro iar de 13,12% la cele in lei.

  • Ma intereseaza un credit acceptabil.

Spune-ţi părerea