Est Zizin

Descrierea cartierului Est Zizin

Est Zizin este un cartier aflat în partea de est a Brașovului, la marginea orașului. Concret, zona este înconjurată de cartierele Triaj-Hărman, Astra și Noua Dârste. În cartierul Est Zizin se află Zona Industrială Zizin, iar aici au sediul mai multe companii importante.

Zona nu este deloc aglomerată, în ultima perioadă în acest cartier fiind construite și case, care sunt locuite de persoane dornice să se bucure de mult spațiu, liniște și curte.

În cazul în care iei decizia de a te muta în cartierul Est Zizin, ai la dispoziție mai multe mijloace de transport public în comun. Concret, zona este străbătută de cinci linii de autobuz.

Și anume, autobuzul 34, care circulă în direcția Livada Poștei - Timiș Triaj, autobuzul 34B, care leagă Izvor Cap Linie de Livada Poștei, autobuzul 54, care pornește de la Hidro A și are capăt de linie la Triaj, autobuzul 610, care leagă Roman de C. L. Purcăreni, și autobuzul 611, care circulă pe ruta Roman - C. L. Tărlungeni.

Pentru că vorbim de o zonă care are o densitate mică a populației, în cartierul Est Zizin nu ai niciun mall căruia să-i treci pragul pentru a realiza cumpărături.

De asemenea, singurul supermarket din zonă este unul Lidl, situat pe str. Zizinului, iar tot pe aceeași stradă găsești și o băcănie. Totodată, în acest cartier sunt deschise mai multe magazine alimentare de mici dimensiuni.

Dacă te deplasezi în cartierul vecin Astra, aici funcționează și o piață de unde poți să cumperi direct de la producători locali.

La capitolul recreere, un avantaj al cartierului Est Zizin este reprezentat de râul Timișul Sec, care străbate această zonă, pe malul căruia te poți plimba în voie și să te bucuri de natură.

În acest cartier a existat și Stadionul Carpați, care însă a fost demolat recent, însă Primăria Brașov intenționează să realizeze în locul vechii arene o bază sportivă modernă, ideală pentru iubitorii de mișcare.

De asemenea, în Est Zizin este ridicată și Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Din punct de vedere educațional, în cartierul Est Zizin găsești două unități de învățământ la care poți lua în considerare varianta de a-ți înscrie copilul. Este vorba de Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”, aflat pe str. Zizinului, și Liceul cu Program Sportiv Brașov, situat pe aceeași stradă.

Pentru o ofertă mai bogată, ești nevoit să te orientezi spre celelalte zone din Brașov. De menționat ar fi faptul că în cartierul vecin Florilor-Craiter găsești o creșă pe str. Mecanicilor, două grădinițe de stat, pe str. Aleea Mimozei și pe str. Lămâiței, precum și o școală gimnazială pe str. Busuiocului.

Din păcate, cartierul Est Zizin este deficitar și din punct de vedere al serviciilor medicale. Concret, găsești doar un medic specialist de medicină internă, pe str. Zizinului, și un medic de familie, pe aceeași stradă.

Pentru a beneficia de servicii medicale complexe, ești nevoit să te deplasezi în celelalte cartiere ale orașului Brașov.

Dacă intenționezi să ieși în oraș, în cartierul Est Zizin ai puține alternative de a te bucura de o masă delicioasă sau de a sta la povești savurând o cafea. Mai precis, găsești un restaurant, un bar, precum și un restaurant cu preparate la grătar pe Drumul Cernatului. Totodată, un alt restaurant își desfășoară activitatea în Fundătura Hărmanului.

Aproape de Est Zizin, în cartierul Triaj-Hărman, poți trece pragul unui alt restaurant situat într-un cadru natural. De asemenea, în Florilor-Craiter, un alt cartier vecin, se află un restaurant cu specific italian.

Cartierul Est Zizin nu stă bine nici la capitolul servicii bancare. Concret, în zonă găsești doar un bancomat OTP Bank, pe str. Zizinului. Însă te poți deplasa foarte ușor în cartierul vecin Florilor-Craiter, unde se află o sucursală a Băncii Transilvania, pe str. Hărmanului, iar în cartierul Astra mai ai la dispoziție un bancomat CEC Bank, pe B-dul Saturn, și o sucursală a aceleiași bănci, tot pe B-dul Saturn, dar într-o altă locație.

Cartierul Est Zizin are o densitate mică a populației, fiind o zonă preponderent industrială și în care predomină casele, nu blocurile. În aceste condiții, șoferii pot găsi cu ușurință un loc de parcare.

Preţurile apartamentelor din cartierul Est Zizin

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Est Zizin

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
170 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
250 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
270 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Est Zizin

Vânzare apartament în Braşov

zona Est, 2 camere, 53 mp, Etaj 7

Imobiliare Roberta House va ofera spre vanzare apartament nou, finalizat in complexul Urban Plaza, situat la etajul etaj 7/10. Apartamentul dispune de centrala termica proprie, finisajele utilizate...

Închiriere apartament în Braşov

zona Est, 2 camere, 65 mp, Etaj 1 / 4

Compania STARTIMOB va propune spre inchiriere un apartament mobilat complet, situat intr-un Ansamblu rezidential din aproprierea Universitatii Transilvania . Proprietarii apartamentului si-au...