Mănăștur

Descrierea cartierului Mănăștur

Mănășturul este unul dintre cele mai mari cartiere din Cluj-Napoca, atât ca suprafață, cât și ca număr de locuitori. Este amplasat la periferia orașului, în zona de sud-vest, fiind mărginit la nord de cartierele Grigorescu și Plopilor, iar la est de Centru, Zorilor și Europa. În zona de vest se învecinează cu localitatea Florești – care, deși nu se încadrează oficial între granițele Clujului, s-a dezvoltat în ultimii ani ca un „cartier-dormitor” al orașului de pe Someș.

Una dintre principalele artere care străbate Mănășturul, pe direcția vest – nord-est, este Strada Primăverii; acesteia i se adaugă și Strada Câmpului și Strada Frunzișului, ambele pe direcția nord – sud-est. Cartierul este deservit de numeroase linii de transport în comun (atât autobuze, cât și troleibuze și tramvaie), menite să facă legătura cu celelalte zone ale orașului – și în mod special cu centrul.

În ciuda faptului că poate fi considerat cel mai mare cartier al Clujului, în Mănăștur nu se găsește niciun mall propriu-zis. Cu toate acestea, de aici se poate ajunge cu ușurință atât la mallul Vivo!, din Florești, cât și la Platinia Shopping Center (amplasat în Plopilor, însă foarte aproape de granița cu Mănășturul și Centrul).

În interiorul cartierului, o destinație mai apropiată de cumpărături poate fi centrul comercial Winmarkt Cluj (fostul „Big” Mănăștur), atât pe partea de fashion și cosmetice, cât și în materie de mobilă și electrocasnice. Tot aici se află și un Carrefour Market, o farmacie Sensiblu, precum și o sală de fitness. Alte opțiuni ar fi centrele comerciale Sirena (din apropierea stației Clabucet) și Flora (din vecinătatea pieței cu același nume).

În Mănăștur se găsește și un hipermarket Kaufland (în zona Câmpului), alături de numeroase supermarketuri – dintre care unele afiliate unor rețele internaționale, precum Lidl, Profi sau Billa. Locuitorii acestei zone beneficiază și de câteva piețe amenajate, precum Flora sau Ion Meșter.

Dacă ești pasionat de sport, te vei bucura să afli că în Mănăștur se află cea mai mare bază sportivă din Cluj-Napoca, anume Baza Sportivă „Unirea”. Amplasat la marginea vestică a cartierului, un alt important spațiu de agrement este cunoscut sub denumirea „La terenuri”. În ciuda amenajării sale deficitare, această zonă continuă să fie frecventată, îndeosebi în weekend, de către cei pasionați de activități în aer liber.

Tot în Mănăștur găsești și parcurile „Colina” sau „Primăverii”, cel din urmă fiind folosit și pentru organizarea unor evenimente culturale. Cartierul oferă și avantajul unui acces rapid către pădurea Făget – care poate fi destinația perfectă pentru o ieșire de weekend.

Cartierul Mănăștur reprezintă o bună alegere pe termen lung din punctul de vedere al oportunităților de educație. În primă fază, în această zonă a orașului vei găsi numeroase grădinițe, atât de stat, cât și particulare. Ulterior, aici vei putea alege între numeroase școli (primare și gimnaziale), dar și licee.

Pentru cei interesați, cartierul oferă și opțiuni în materie de învățământ superior. Este vorba, în primul rând, de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, amplasată în extrema de nord-est a cartierului, aproape de granița cu Plopilor. De menționat este și Universitatea „Bogdan Vodă”, al cărei sediu se găsește pe strada Grigore Alexandrescu .

Dacă te gândești să te muți în Mănăștur, e bine să știi că strict în interiorul acestuia nu vei găsi, din păcate, niciun spital de stat – ceea ce nu înseamnă, însă, că vei duce lipsă de opțiuni în materie de servicii medicale. Asta pentru că locuitorii cartierului pot ajunge cu ușurință în zona centrală, unde vor avea acces la o serie de asemenea unități medicale.

Un astfel de exemplu este Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care este deschis 24 de ore din 24 – la fel ca și Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca. De menționat sunt și Spitalul Universitar C.F. Cluj-Napoca, Spitalul de Pediatrie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumologie „Leon Daniello”, dar și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

În cartierul Mănăștur – sau în imediata sa apropiere – vei găsi, de asemenea, și o serie de clinici private, cum ar fi Medstar, Synevo, Union Medical, Centrul Medical Medexpert sau Centrul Medical „Jamgossian”.

La capitolul gastronomie, locuitorii cartierului Mănăștur au la dispoziție, în proximitatea casei, și alte câteva variante demne de luat în seamă. Printre acestea se numără restaurantul „Casa Piraților”, amplasat pe Strada Răvașului, nr. 16 (acesta dispune de terasă și oferă și servicii de livrare la domiciliu), dar și restaurantul „Valahia”, de pe Strada Govora, nr. 27.

În afară de restaurante, în această zonă a Clujului se mai găsesc, desigur, și o serie de fast food-uri, inclusiv o unitate McDonald's (pe Strada Primăverii, nr. 74). Alte opțiuni interesante pentru a lua masa în oraș oferă, desigur, și zona centrală.

La capitolul bănci și ATM-uri, este de așteptat ca această zonă a orașului să fie destul de bine deservită, date fiind dimensiunile sale. Spre exemplu, într-un areal destul de restrâns, anume în apropiere de intersecția dintre Strada Primăverii și Strada Izlazului, vei putea găsi patru sedii de bănci, anume un BRD și un BCR, alături de o sucursală Banca Românească și una a Băncii Transilvania.
Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în cartierul Mănăștur:

Pentru cei care au mașină, găsirea unui loc de parcare stabil în cartier poate fi o problemă – asta mai ales în zonele mai intens circulate și unde se află blocuri cu multe etaje. Dacă vrei să eviți situațiile neplăcute odată mutat aici, poți închiria un loc de parcare de la autoritățile locale (cererile pot fi depuse la Primăria de cartier, de pe Strada Ion Meșter, nr. 10).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Mănăștur

10 rezultate

Considerat de unii drept cel mai mare cartier al Clujului, Mănășturul prezintă un evident potențial de dezvoltare, atrăgând atât atenția autorităților, cât și pe cea a investitorilor privați. Acest cartier – relativ tânăr – al Clujului continuă să atragă și atenția dezvoltatorilor de locuințe.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Bella Vista Residences, Sky Invest Residence, Transilvania Smart City, Q6, Dunarii Park Apartments, Imobil Parc Rozelor, Solaris Eden, ZENIA, Liberty Residential, Bye Residence Tineretului. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Mănăștur şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Mănăștur

Dacă te numeri printre cumpărătorii – sau chiriașii – atrași de Mănăștur, e bine să știi că acesta oferă o paletă destul de largă de opțiuni în materie de locuințe. Astfel, te poți orienta atât spre un apartament în bloc vechi, cât și spre o locuință într-un ansamblu rezidențial nou – iar, dacă bugetul ți-o permite, poți alege chiar o vilă, veche sau nou-construită.

Dacă îți place să fii cât mai aproape de punctele tale majore de interes, poți opta liniștit pentru un apartament într-unul dintre numeroasele blocuri ridicate înainte de Revoluție. O veste bună este că Mănășturul prezintă, în general vorbind, un risc scăzut la seisme – fiind un cartier construit relativ recent (blocurile vechi au fost ridicate aproape de anii '80). Prețurile apartamentelor din acest cartier se situează sub media valabilă la nivelul orașului Cluj-Napoca per ansamblu. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util, în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Cluj-Napoca vezi mai multe detalii

2.465 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+2,2%  (54 €/mp) faţă de luna 4/2022

+29,1%  (555 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Mănăștur

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
240 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
330 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt ușor sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
400 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Mănăștur

Vânzare garsoniera în Cluj-Napoca

zona Manastur, o cameră, 28 mp, Etaj 4 / 4

Koncept Imobiliare va ofera spre vanzare o garsoniera in cartierul Manastur, in zona Minerva, aproape de mijloace de transport in comun, spatii verzi si magazine. Garsoniera in suprafata utila de...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Manastur, 3 camere, 62 mp, Etaj 1 / 7

Profitati acum de aceasta oferta exceptionala cu un pret foarte mic! EDIL va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere in CLUJ-NAPOCA, cartierul MANASTUR. Suprafata apartamentului este de 62mp...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Manastur, 2 camere, 52 mp, Mansarda / 3

Numai acum puteti beneficia de aceasta oferta exceptionala! Va facem cunoscuta o oferta de vanzare a unui apartament cu 2 camere, situat la mansarda din 3 etaje, cu suprafata de 52 mp, din...

Vânzare apartament în Cluj-Napoca

zona Manastur, 3 camere, 101 mp, Etaj 2 / 3

Vand apartament 3 camere (usor decomandabil in 4 camere daca se doreste). Etaj intermediar (2 din 3), orientare sudica, intr-un bloc construit in anul 2005. Se vinde complet mobilat si utiliat....

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Manastur, 4 camere, 80 mp, Parter

Persoana fizica inchiriez apartament 4 camere situat in cartierul Manastur , strada Izlazului peste drum de Big( zona Big ). Apartamentul este pozitionat la parterul unui imobil cu 10 etaje , are...

Închiriere garsoniera în Cluj-Napoca

zona Manastur, o cameră, 42 mp, Etaj 2 / 4

CHEIA TA IMOBILIATRE SRL, va ofera spre inchiriere un apartament deosebit cu 1 camera in Manastur foarte aproape de Kaufland pe strada Frunzisului. Apartamentul este situat la etajul 2 al unui...

Închiriere apartament în Cluj-Napoca

zona Manastur, 2 camere, 44 mp, Etaj 3 / 7

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Floresti- VIVO. Apartamentul are o suprafata de 44mp si se afla la ETAJUL 3 intr-un bloc cu...