Avansul va fi influențat, în parte, şi de creşterea exporturilor pe pieţe precum Cehia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria.

Producătorul de plăci ceramice Lasselsberger Ceramics România, deţinătorul brandului Cesarom, estimează pentru anul acesta o creștere de 10% a cifrei de afaceri pe piața locală, până la o valoare de circa 33 de milioane de euro. „Evoluţia vânzărilor ne determină să privim cu optimism anul în curs. Lansarea noului format de gresie porţelanată 42×42 cm, completarea portofoliului de produse cu noi dimensiuni provenite de la celelalte fabrici ale grupului Lasselsberger Ceramics şi lansarea noilor colecţii Cesarom 2014 deschid oportunităţi în piaţa construcţiilor şi amenajărilor, cu impact pozitiv în businessul nostru pentru acest an”, argumentează Sergiu Apolzan, director de vânzări şi marketing al Lasselsberger Ceramics România. Potrivit acestuia, evoluţia ascendentă a vânzărilor companiei va fi influențată, în parte, şi de o creştere uşoară a exporturilor pe pieţele central-est-europene, respectiv Cehia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria.

Cesarom colectia Rougine

Aceste previziuni pozitive vin în contextul în care, pe parcursul lui 2013, piața locală de plăci ceramice a consemnat un ușor declin, în valoare de circa 4%, față de anul precedent, de la 120 de milioane de euro, la 115 milioane de euro. Ca volum, scăderea a fost de 8%, de la un nivel de 25 de milioane de metri pătrați, la 23 de milioane de metri pătrați.

„În 2013 am decis ca întreaga activitate operaţională, pe lângă cea de producţie, să fie concentrată în cadrul Sanex S.A. Cluj-Napoca, proces finalizat cu succes la începutul acestui an.”

Sergiu Apolzan, director de vânzări şi marketing al Lasselsberger Ceramics România

Pentru 2014, atenţia companiei se îndreaptă către investiţii ce vizează modernizarea liniilor de producţie şi implementarea de noi tehnologii, optimizarea costurilor, diversificarea produselor (atât din punct de vedere dimensional, cât şi al designului şi culorilor). Printre obiective se numără şi reducerea poluării mediului şi a consumului de energie. „Repoziţionarea brandului Cesarom la nivel premium ne obligă la un proces continuu de investiţii în ceea ce priveşte designul, calitatea suprafeței, culoarea şi diversificarea formatelor”, explică reprezentantul Lasselsberger România.

2 răspunsuri la

“Lasselsberger mizează pe o creștere de 10% a vânzărilor, după un an de scădere pentru piață”

  • Firma noastra va ofera o gama larga de servicii in domeniul constructiilor . Asiguram utlaje, popi ,cofraje , materiale si asistenta tehnica .

    Va multumesc !

  • E bine ca indirect doriti sa anuntati o cresterea a pretului la imobile care ar favoriza implicit si cresterea vanzarilor pt materiale de constructii! pt cei care nu au inteles mesajul raspunsul este unul sarcastic. Cumparatorii nu pot fi influentati de anunturi de genul ci doar de cresteri salariale/profituri mai mari ceea ce in prezent nu cred ca este cazul. Considerati ca pretul de 70.000 Eur pt un apartament de 3 camere este unul corect? Domnilor vanzatori la ce pret ati achizitionat apartamentul? Cati ani trebuie sa muncim pt a achita un apartament?!

Spune-ţi părerea