Popoveni

Descrierea cartierului Popoveni

Cartierul Popoveni se află în regiunea de sud a orașului, în apropiere de Aerodromul Balta Verde. O caracteristică distinctivă a acestui cartier constă în faptul că este alcătuit în mod preponderent din case și vile – ceea ce contribuie, în mod firesc, la menținerea unei densități relativ reduse a populației. Un alt avantaj important de menționat este reprezentat de apropierea de zonele Romanești și 1 Mai, cu toate atracțiile oferite de acestea.

Printre autobuzele care tranzitează acest cartier se numără linia 10 și 24. Stațiile de autobuz care se află în apropierea acestui cartier poartă numele de ,,Popoveni”, ,,Ielif” și ,,Fabrica De Confecții”. Pe lângă acestea, se găsește și o stație de tramvai, care poartă numele de ,,Teatrul Național”.

În Popoveni nu există unități comerciale de mari dimensiuni, precum un hipermarket. Cu toate acestea, pentru nevoile de zi cu zi, craiovenii care locuiesc aici pot merge la supermarketurile din zona 1 Mai.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Dată fiind localizarea sa periferică, cartierul Popoveni nu oferă prea multe facilități de recreere. Cu toate acestea, cea mai apropiată zonă verde este Parcul ,,Nicolae Romanescu”, din cartierul Romanești.

Consultă harta și află unde sunt localizate locurile de recreere în zona de care ești interesat.

Dacă vei decide să te muți aici, probabil că te vei vedea nevoit să te bazezi pe oportunitățile de educație oferite de alte cartiere (învecinate sau nu). Dintre unitățile de învățământ care se găsesc în cartier, de menționat ar fi Școala Gimnazială nr. 27 (de pe Șoseaua Popoveni, nr. 27).

Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în zonă și în vecinătate:

Având în vedere celelalte caracteristici ale sale, faptul că zona Popoveni este deficitară și la capitolul servicii medicale – fie acestea de stat sau particulare – nu este deloc surprinzător. Dacă te gândești să te muți aici, așadar, trebuie să ai în vedere că și în această privință vei fi nevoit să depinzi de oportunitățile oferite de alte cartiere apropiate. Una dintre cele mai apropiate instituții medicale de dimensiuni mai mari ar fi Clinica „Poenaru”, aflată pe strada Șoseaua Popoveni.

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

La capitolul gastronomie, cartierul Popoveni nu s-a dezvoltat foarte mult pe acest segment. Cele mai apropriate restaurante sunt cele din cartierul învecinat, 1 Mai.

Poți consulta harta pentru a descoperi restaurantele din Craiova aflate în alte cartiere.

Cartierul nu este foarte bine reprezentat din punct de vedere bancar. Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cartierul învecinat, 1 Mai.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Pentru posesorii de autovehicule, locurile de parcare existente în apropierea casei reprezintă, probabil, cea mai facilă soluție. Cei care doresc să evite disputele cu vecinii și să aibă un spațiu al lor, închiriat de la autoritățile locale, se pot adresa funcționarilor Primăriei orașului, cu sediul în zona centrală, pe Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 7.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Popoveni

0 rezultate | Resetează filtrele

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt foarte puține, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Preţurile apartamentelor din cartierul Popoveni

Prețurile proprietăților din acest cartier sunt sub media de preț a orașului.

Chiriile apartamentelor din cartierul Popoveni

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț din Craiova. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
120 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Popoveni

Vânzare apartament în Craiova

zona Popoveni, 2 camere, 55 mp, Etaj 4

Compania Imobiliara Eugene Estate va ofera spre vanzare un apartament cu doua camere , situat in Popoveni. Imobilul se afla intr-un bloc de apartamente la etajul 4 si , are o suprafata totala de...

Închiriere apartament în Craiova

zona Popoveni, 3 camere, 76 mp, Etaj 3 / 4

Apartamentul este situat intr-un bloc cu lift , construit in anul 2008 , la etajul 3 , in cartierul severinului , pe strada Maria Tanase , langa Casa Stiintei. Este complet utilat , cu centrala...

Închiriere apartament în Craiova

zona Popoveni, 2 camere, 60 mp, Parter / 2

Blitz propune spre inchiriere un apartament de 2 camere situat in cartierul Popoveni, intr-o zona foarte linistita, la 5 minute de Jiu. Proprietatea se afla la parterul unui bloc fara fatada cu 2...