În cadrul celei de-a șasea etape a programului guvernamental, instituția financiară a aprobat circa 4.700 de finanțări.

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat epuizarea plafonului obținut recent în cadrul programului Prima Casă (prin realocarea sumelor neutilizate destinate achiziţiilor de locuinţe construite de ANL), într-un timp-record.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-romanian-money-isolated-image27012878

Astfel, în decurs de circa două săptămâni, instituția financiară a aprobat circa 1.000 de noi împrumuturi co-garantate de către stat, în valoare de aproximativ 136 milioane lei. „BCR a solicitat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) suplimentarea plafonului de garantare aferent programului Prima Casă 6.”, notează reprezentanții BCR. În cadrul celei de-a șasea etape a programului guvernamental (demarată în august anul trecut), cea mai mare bancă activă pe piața românească a aprobat aproximativ 4.700 de credite, în vreme ce, din 2009 până în prezent, a ajuns la circa 36.000 de finanțări, în valoare de peste șase miliarde de lei.

Potrivit oficialilor instituției financiare, în ultima perioadă, evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a arătat o creştere a produselor standard, acestea ajungând chiar să egaleze vânzările prin programul Prima Casă; ca de obicei, însă, spre finalizarea plafonului alocat programului, vânzările au fost mai puternice pe segmentul Prima Casă.

4 răspunsuri la

“BCR: Vânzări-record pe Prima Casă: 1.000 de credite în două săptămâni!”

  • Am 27 de ani si m-ar interesa sa cumpar o garsoniera in rate , prima casa , cita vechime in munca trebuie sa am ca sa pot avea creditul , multumesc

  • Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca un credit ipotecar din 2008 se refinanteaza prin programul ,,prima casa,,MULTUMESC

  • Am varsta de 39 de ani si ASI dori detail CE conditi trebue sa indeplinesc pt acest program

  • As dori si eu sa fac parte din prima casa .am 23 de ani sunt angajat si sa-mi ter casa.

Spune-ţi părerea