Câteva accente cromatice bine alese pot contribui decisiv la conturarea personalității locuinței tale.

Dincolo de confort și funcționalitate, cu toții ne dorim locul pe care îl numim „acasă” să fie un spațiu propice pentru relaxare, pentru „reîncărcarea bateriilor”. Prezentată pe Freshome.com, amenajarea de mai jos se achită perfect de această sarcină:

sea apartment Paris 1

Situat la ultimele două etaje ale unei clădiri din Paris, apartamentul din imagini a fost amenajat de designerul de interior Sarah Lavoine. Sugerând imaginea unei ambarcațiuni într-o zi însorită de vară, aceasta creează un ambient aerisit, ce te poartă cu gândul la vacanță.

sea apartment Paris 2
sea apartment Paris 3

O trăsătură distinctivă a autoarei proiectului constă în introducerea unor accente cromatice puternice pe un fundal neutru, marcat de un joc al non-culorii. În cazul de față, nuanța plăcută de albastru folosită (așa-numitul albastru-vintage) amintește atât de culoarea mării, cât și de cea a cerului senin pe timp de vară. Galbenul aduce în peisaj căldura nisipului și a soarelui, în timp ce verdele, plantele și elementele din lemn evocă vegetalul. Dincolo de toate acestea, contrastul dintre alb și negru conferă o notă de eleganță și echilibru, dar și multă luminozitate întregului decor.

sea apartment Paris 4
sea apartment Paris 5
sea apartment Paris 6
sea apartment Paris 7
sea apartment Paris 8

Unul dintre punctele centrale ale amenajării este reprezentat de scara metalică ce duce la etajul secund. Potrivit autoarei proiectului, aceasta amintește de puntea unei nave, profilându-se pe fundalul orizontului albastru.

sea apartment Paris 9
sea
sea apartment Paris 10
sea apartment Paris 11

Sursă foto: Freshome.com

2 răspunsuri la

“Aer proaspăt de vacanță într-un apartament din Paris”

  • Inchipuiti-va doar sa aveti un copil in acel apartament. E extrem de rece, neprimitor, rigid. Scaunele alea sau tabla forjata din care e facuta scara sunt cumplite, zici ca esti intr-o sala de asteptare, sa zicem mai moderna. Dar poate fi un loc bun pentru un student de exemplu. Pentru cei care aspira printre elite insa – in nici un caz…

  • A fi designer inseamna a fi artist! Foarte frumos amenajat si decorat apartamentul.

Spune-ţi părerea