Această cameră se poate transforma într-un spațiu perfect pentru relaxare.

Simți nevoia de o schimbare în amenajarea casei și crezi că a venit timpul pentru o „reîmprospătare” a dormitorului? Potrivit specialiștilor în design și arhotectură din cadrul firmei autohtone SiPro, acest spațiu poate fi adesea trecut cu vederea când vine vorba de îmbunătățirile aduse locuinței, dat fiind faptul că este mai protejat de privirile vizitatorilor. Lucrurile ar trebui să stea însă tocmai invers, pentru că aceasta este o zonă special concepută pentru reîncărcarea bateriilor.

Iată câteva idei pentru amenajarea unui dormitor șic, din partea celor de la SiPro:

1. Mobilier tapițat:

Dacă visezi la un dormitor elegant, amenajat în stil clasic, piesele de mobilier alese vor juca un rol decisiv în conturarea atmosferei dorite. „Paturile tapițate sunt alegerea ideală pentru orice dormitor amenajat cu stil care se dorește a fi durabil. Deși ar putea să pară o modă mai veche, întrecută de minimalism, camerele amenajate în acest stil sunt considerate spații elegante, cu elemente clasice și luxuriante, ce durează în timp și nu se demodează niciodată”, spune Vlad Grătianu, director SiPro Bucătării.

 idei pentru un dormitor sic 1

2. Un fotoliu confortabil:

Oricât de mic ar fi spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți păstra un loc pentru un fotoliu confortabil, perfect pentru citit sau pur și simplu pentru destinderea după o zi grea de muncă. Acesta va fi un al doilea punct de interes al camerei, o va face să pară mai spațioasă și mai luminoasă. „Dacă patul este tapițat cu catifea, alege exact același material și aceeași nuanță și pentru fotoliul tău. Nu este nevoie să investești în mult mobilier dacă nu dorești să încarci vizual spațiul, dar fotoliul este un element care nu trebuie să îți lipsească”, recomandă designerii SiPro.

 idei pentru un dormitor sic 1

3. Noptiere cu accente de lux:

Noptiera este o piesă esențială a mobilierului pentru dormitoare, aceasta conferind un plus de eleganță și de funcționalitate spațiului. „Un mic truc pentru un dormitor șic este alegerea unei noptiere cu accente pe lux și calitate, pe care o poți folosi atât pentru depozitare, cât și ca măsuță de dormitor, dar, mai ales, va avea un impact major asupra designului spațiului destinat relaxării. Noptierele sunt, de cele mai multe ori, elementele care rămân și după ce schimbi mobila, mai ales dacă sunt de calitate și cu un design clasic, potrivit oricărui dormitor”, explică reprezentanții companiei.

SiPro idei pentru un dormitor sic 3

4. Băncuța de dormitor:

O altă adăugire de inspirație clasică pentru dormitorul tău este băncuța de dormitor, plasată în continuarea patului. „Alege o băncuță de dormitor tapițată cu aceleași materiale și culori precum patul, pentru un aer elegant și foarte la modă. Acestea vor aduce camerei greutatea vizuală și vor transforma un dormitor banal într-unul plin de personalitate”, recomandă Mariana Petru, arhitect SiPro.

SiPro idei pentru un dormitor sic 4

În luna octombrie, clienții SiPro vor beneficia de 15% discount pentru mobilarea și reorganizarea casei!

Spune-ţi părerea