Realizat de designeri autohtoni, proiectul poate fi votat de către public în cadrul unei competiții de profil.

Prezentat în cadrul ediției de anul acesta a concursului Elle Decoration Romanian Design Awards, apartamentul din imagini concurează pentru titlul de „Cea mai bună amenajare a unei locuințe private”, ce va fi acordat luând în considerare voturile din partea publicului. Cei interesați pot opta pentru unul dintre cele 39 de proiecte incluse în această categorie, prin intermediul unui sistem online securizat, ce nu permite acordarea de voturi multiple. Desemnarea câștigătorilor va avea loc pe 9 octombrie.

Elle 2016 Refines Urban 1

Având o suprafață de 87 de metri pătrați, imobilul este format dintr-un open-space care include living-ul, bucătăria, zona de dining și un mic birou, în vreme ce, separat, se regăsesc cele două dormitoare și două băi. „O locuință modernă, funcțională și ușor de întreținut, în care să poată fi integrată o bibliotecă generoasă, acestea au fost dorințele clientului – un tânăr geolog, pasionat de călătorii, speologie și trekking – atunci când a ales Morphoza ca partener în amenajarea locuinței sale. Cu accente de culoare, elemente ieșite din comun și un stil modern, minimalist, cu personalitate, apartamentul (…) se remarcă prin funcționalitatea și confortul pieselor care compun amenajarea.”, spun autorii proiectului, reprezentanții biroului autohton Morphoza.

Elle 2016 Refines Urban 2
Elle 2016 Refines Urban 3

Astfel, amenajarea zonei de zi a casei a pornit de la pasiunea proprietarului pentru speologie și trekking, elementul care atrage cel mai mult atenția fiind panoul de cățărat indoor, funcțional. „Situat la intrarea în zona de open-space, acest panou a fost, pentru designeri, și prilejul de a integra accente de culoare în decorul spațiului, astfel încât să diminueze atmosfera rece creată de cromatica mobilierului”, spun designerii. Pasiunea pentru vinuri a proprietarului a determinat și integrarea în decor a scaunelor Bouchon, cu șezut de plută, ce evocă forma unui dop de sticlă de vin.

Elle 2016 Refines Urban 4
Elle 2016 Refines Urban 5

Și în dormitorul principal, amenajarea a fost „construită” pornind de la pasiunea pentru călătorii a beneficiarului. Elementului-central al încăperii este fototapetul ce reproduce o hartă foarte detaliată a lumii, perfectă pentru planificarea următoarelor expediții. Schema cromatică pare la bază același contrast între gri și alb, însă nuanțele de crem și maro conferă o necesară notă de căldură ambientului.

Elle 2016 Refines Urban 6
Elle 2016 Refines Urban 7

Sursă foto: Elle Decoration

Spune-ţi părerea