Cu o compartimentare și o amenajare eficiente, casa ta poate fi mai încăpătoare decât crezi!

Datorită noii generații de ansambluri rezidențiale, apartamentele structurate pe mai multe nivele, de tip duplex – sau chiar triplex! – devin mai populare și pe piața românească. Amenajarea unei asemenea locuințe poate reprezenta o mai mare provocare comparativ cu cea a unui apartament obișnuit, însă rezultatul va merita efortul!

Un concept de design foarte reușit pentru un asemenea spațiu este ilustrat de apartamentul din imagini, prezentat pe Freshome.com. Situat într-un cartier al orașului polonez Wrocław, acesta dispune de o suprafață utilă de aproximativ 85 de metri pătrați, desfășurată pe două etaje. Proprietatea a fost amenajată de biroul local Studio 3XA, iar stilul ales este unul contemporan minimalist, ce pune în valoare la maximum spațiul disponibil.Albul rămâne în tendințe

Ținând cont de suprafața nu foarte generoasă pentru o astfel de locuință, aceasta este foarte eficient compartimentată, fiind formată din trei dormitoare, două băi, living (cu bucătărie deschisă și zonă de dining), dar și o zonă de lucru și terasă la etaj. Designerii au pariat pe simplitate în acest decor, alegând albul ca element cromatic dominant, atât pentru pereți, cât și pentru podele și diferite piese de mobilier. „Simplitatea a fost accentuată prin utilizarea placajului ce conferă o măsură de căldură și servește ca un motiv unificator în întregul apartament – este funcțional, dar și decorativ”, punctează aceștia.

Spații de depozitare ascunse

În conturarea acestui ambient în ton cu tendințele momentului se remarcă respectarea principiului „less is more”, specific stilului minimalist. Liniile simple ale mobilierului conferă acestuia o eleganță aparte, asigurând, totodată, și confortul locatarilor. Un rol important în amenajarea unor asemenea spații este jucat de piesele multifuncționale, cum este, aici, casa scării – ce adăpostește atât sertare și chiar o mică cameră de depozitare, cât și frigiderul.
Sursă foto: Freshome.com

2 răspunsuri la

“Design: duplex de 85 de metri pătrați, cu 3 dormitoare și două băi”

  • Sunt case pentru tineri, in momentul in care ai o anumita varsta, nu cred ca una casa cu doua nivele este solutia ideala, sau daca ai un picior in ghips, cred ca devine complicat. Este nevoie sa speri ca problemele de sanatate sa nu apara. Estetic sunt superbe, culorile deschise sunt maxime. Doua bai sunt necesare intr-o casa! Felicitari!

  • Absolut superb! Un stil minimalist si totusi rafinat, atat de elegant ca aspect cat si foarte usor de gestionat in ceea ce priveste ordinea si curatenia, cu spatii de depozitare eficient dispuse.

Spune-ţi părerea