O schemă cromatică în culorile pământului contribuie la crearea unui ambient odihnitor.

Amenajat de designerii autohtoni Bogdan Ciocodeică și Diana Roșu, apartamentul din imagini a câștigat titlul de „Cea mai bună amenajare a unei locuințe private” în cadrul ediției de anul acesta a concursului Elle Decoration Romanian Design Awards. La această secțiune au fost supuse voturilor din partea publicului și juriului un număr de 39 de proiecte.

apartment M 1

Situat în centrul Bucureştiului, locuința este compusă din patru camere: living cu zonă de dining, două dormitoare și un birou. Potrivit autorilor proiectului, acesta din urmă poate fi folosit, totodată, și pe post de cameră de oaspeți. Conceptul de design este unul contemporan, fiind caracterizat de funcționalitate și confort.

apartment M 2
apartment M 3

Un element interesant al amenajării este glasvandul cu profil metalic folosit pentru separarea biroului de zona de zi a casei, ce permite comunicarea între cele două spații. „Modul de viață al familiei este asemănător contextului, fiind definit de un spirit comunicativ, flexibil și dinamic. Aceste aspecte au constituit principalele coordonate ale conceperii schemei de organizare funcționale și spațiale a întregului apartament: deschiderea reciprocă a spațiilor de zi, dar fără să se renunțe la posibilitatea delimitării lor și separarea zonei de noapte cu asigurarea unui grad de intimitate ridicat pentru fiecare membru al familiei”, explică designerii.

apartment M 5
apartment M 6
apartment M 4

Schema cromatică în culorile pământului este una modernă, bazându-se pe opoziția cald-rece. Folosit din abundență, atât la capitolul finisaje, cât și pentru mobilier, lemnul conferă căldură, dar și unitate și o anumită fluiditate întregului ambient; prezența acestuia este contrabalansată de culorile neutre (alb, negru, gri), dar și de elementele metalice, ce creează un binevenit contrast.

apartment M 7
apartment M 8
apartment M 9

Citește și: Made in Timișoara: cum arată cel mai apreciat design de locuință în 2015

Spune-ţi părerea