Supranumită „casa viitorului”, construcția a fost ridicată de o companie activă și pe piața din România.

Tehnologia evoluează, iar, odată cu ea, și standardele în materie de construcții. Jucători din domeniu implementează concepte de locuire care de care mai moderne, menite nu doar să asigure cele mai ridicate condiții de confort, ci și să se încadreze în cele mai stricte norme existente la ora actuală în ceea ce privește protecția mediului.

casa care produce mai multa energie decat consuma

Design și tehnologie

Compania germană HUF HAUS, intrată anul trecut și pe piața autohtonă, a ridicat recent o casă-model (foto) ce respectă cele mai înalte standarde în materie de construcții „verzi”. Amplasată în Mannheim, Germania, construcția pe structură de lemn produce mai multă energie decât are nevoie pentru a funcționa și a primit certificarea Platinum de la Societatea Germană pentru Construcții Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB). „Pentru că atinge cele mai stricte standarde de durabilitate pentru o serie de puncte evaluate de către DGNB referitoare la ecologie, economie, socio-cultural și funcționalitate, tehnologie, procese și locație, casa a primit cea mai înaltă certificare de durabilitate chiar de la directorul societății, Johannes Kreißig”, explică reprezentanții HUF HAUS.

„Ne-am străduit întotdeauna să perfecționăm permanent atât designul, cât și tehnologiile folosite în construcția caselor noastre, deoarece aceștia sunt pilonii pe care se bazează calitatea deosebită oferită de HUF HAUS. Cea mai nouă casă de prezentare din Mannheim concentrează toate aceste eforturi, iar rezultatul este un model extraordinar, ce asigură cel mai înalt nivel de trai. Începând cu tehnologia de încălzire și continuând cu caracteristicile sale unice care o transformă în una dintre cele mai «verzi» case din Germania, aceasta va îmbunătăți, cu siguranță, viața viitorilor săi proprietari.”

Georg Huf, Managing Director HUF HAUS

casa care produce mai multa energie decat consuma

Parter și etaj, peste 200 de metri pătrați

Casa este de tip MODUM, având acoperiș plat și o suprafață locuibilă de 121,48 de metri pătrați la parter și, respectiv, 92,73 de metri pătrați la etaj. Livingul, zona de dining, bucătăria, camera tehnică și un dormitor pentru oaspeți sunt amplasate la nivelul inferior, în timp ce la etaj se găsește dormitorul matrimonial, dressing-ul și baia principală, alături de o cameră de oaspeți și o baie suplimentare. „Casa pe structură de lemn a fost dezvoltată ca un proiect de cercetare împreună cu specialistul în tehnologia încălzirii Vaillant și o dovadă a cum pot fi integrate tehnologii eficiente și prietenoase cu mediul înconjurător pentru a oferi proprietarilor cea mai bună calitate a vieții”, explică reprezentanții companiei.

casa care produce mai multa energie decat consuma

Tehnologie germană, într-un ansamblu de lângă București!

În toamna anului trecut, HUF HAUS a deschis primele două case de prezentare din România, acestea fiind amplasate în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat în apropiere de Balotești. Dezvoltat de compania Loreco Investments, complexul se va întinde pe un teren de 90 de hectare. Prima fază de construcție (dintr-un total de cinci planificate) se va desfășura pe 20 de hectare și va include peste 50 de parcele de casă (cu suprafețe de la 500 la 1.000 de metri pătrați). Ansamblul va beneficia de propria infrastructură (24.000 de metri de drumuri, 4.000 de metri de fibră optică etc.) și zone de agrement (printre care un parc de 2,5 hectare).

18 răspunsuri la

“Inovație: Casa care produce mai multă energie decât consumă! FOTO”

  • Va pot spune ca am proiectat o astfel de casa avand suprafata desfasurata de cca 850 mp.
    Casa are nevoie de teren suficient astfel incat orientarea fatadelor fata de punctele cardinale sa ofere avantajele si sa acopere dezavantajele specifice: pierderi de caldura pe NORD, caldura excesiva pe SUD vara… Importanta este respectarea unor norme foarte stricte de executie pe baza intocmirii unui proiect care sa nu lase loc de interpretari. Toate acestea, in RO, costa. Pentru ca toata lumea doreste ceva „ieftin si frumos” Asa ceva nu exista. Apoi, aparatura necesara costa; de exemplu o pompa de caldura cu toate cele aferente depaseste 10 000 euro. Un sistem de panouri solare cu toate accesoriile este de asemeni (inca) relativ scump. Amortizarea investitiei se face intr-un termen mai lung. Costurile raportate la metrul patrat util depasesc 500 euro, in conditiile unor finisaje normale. De multe ori se va pune problema optimizarii spatiilor, chestiune care tine mult de arhitect. Arhitectul nu este inca respectat in RO. La acest tip de locuinta, izolatiile si calculele aferente tin tot de specialitatea Arhitectura. In RO, putini arhitecti constientizeaza acest lucru, dar este adevarat ca la pretul pe care clientul este dispus sa-l plateasca, oferta de documentatie este pe masura… O astfel de investitie trebuie in primul rand constientizata ca un act responsabil de protectie a mediului….protectia mediului???? HA HA HA .

  • Excepttional
    Ramane si equatia pret=calitate
    La ce se evaluaza pretul cladirii ?

  • Ideea este geniala dar as dori mai multe detlii privind realizarea si in alte localitati nu numai in Bucuresti.. pretul, timp de executie etc.? Si desigur intrebarea se pune si daca ofertantul asigura realizarea unor astfel de case si pe terenuri singulare asa de ex. pe un teren de 300-400 mp. Ce se poate pune la dispoz, in BV de ex. As dori mai multe inform. privind modul cum se poate intra in legatura cu societatea HUF HAUS din GERMANIA sau cine este reprezentantul sau de pe piata constructiilor din ROMANIA.

Spune-ţi părerea