Stilul contemporan pune accent pe valorificarea la maximum a spațiului disponibil.

Locuiești într-o locuință de mici dimensiuni? Dacă da, cu siguranță că îți dorești să găsești soluții cât mai practice de design interior pentru aceasta. Proiectul din imagini, prezentat pe Freshome.com, poate fi o bună sursă de inspirație:

30 mp Budapesta 1

Situată în Budapesta, Ungaria, această garsonieră a fost special amenajată pentru un cuplu pasionat de călătorii. În ciuda spațiului redus al locuinței, de circa 30 de metri pătrați, aceasta oferă – la scară mică, e adevărat – toate condițiile necesare unei vieți confortabile. Proiectul se distinge prin designul inteligent, tipic contemporan, definit de simplitate și funcționalitate.

30 mp Budapesta 2
30 mp Budapesta 3
30 mp Budapesta 4

Pentru maximizarea suprafeței disponibile, autorii proiectului optează pentru o amenajare de tip open space. Astfel, dormitorul, bucătăria și spațiul de luat masa (ce poate funcționa și ca birou) sunt organizate ca zone ce par să se întrepătrundă, să derive una din alta, fără a-și pierde însă funcționalitatea. Din punct de vedere vizual, patul este separat de bucătărie printr-un „perete” de plasă, ce contribuie la caracterul original al apartamentului.

30 mp Budapesta 5
30 mp Budapesta 6
30 mp Budapesta 7
30 mp Budapesta 8

Potrivit designerilor însă, punctul central al amenajării este soluția de înălțare a patului, care adăpostește un amplu spațiu de depozitare. Furnirul folosit ca material conferă o notă de căldură și intimitate ambientului. Acesta se continuă în mod firesc cu placajul ce acoperă un întreg perete, unificând astfel zona de noapte și cea de zi.

30 mp Budapesta 9
30 mp Budapesta 10

Sursă foto: Freshome.com

2 răspunsuri la

“Inspirație de pe malul Dunării: amenajarea unei garsoniere de 30 de metri pătrați din Budapesta”

  • Foarte frumos! Jos palaria! As fi optat pentru un mic accesoriu esential in spatii reduse ori mai bine spus, amestecate! Hota pentru plita electrica/aragaz! Nu este chiar placut sa simti miros de mancare gatita chiar si dupa cateva ore de gatit ! (valabil mai mult iarna , cand nu-ti permiti sa aerisesti in timp ce gatesti / chiar si vara poate fi problematic, mai putin … dar poate)

  • interesant-si da, e bine de stiut.

Spune-ţi părerea