Culorile au un rol extrem de important în crearea atmosferei de ansamblu.

Dincolo de preferințele estetice diferite, cu toții avem o așteptare comună de la locuința noastră – cu toții ne dorim ca, după o zi grea de muncă, să ne putem reîncărca bateriile într-un spațiu familiar și confortabil. Ţinând cont de tendinţele actuale în materie de design interior, specialiștii retailerului de bricolaj Hornbach propun, pentru noul sezon de toamnă-iarnă, patru stiluri diferite pentru amenajarea casei. „O idee completă pentru amenajarea spațiilor de locuit – de la pereți și pardoseli, până la decorațiuni – acesta este obiectivul nostru în fiecare sezon. Tocmai din acest motiv, lansăm în această toamnă noi stiluri de amenajare din care românii se pot inspira pentru a crea confortul dorit în propria locuinţă”, punctează Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

1. Magic Moments:
Această propunere de amenajare este modernă și îndrăzneață, distingându-se prin vitalitate și confort. Nuanțele vii de roșu și violet, desprinse direct din paleta cromatică a toamnei, sunt menite să transmită căldură și energie locatarilor – acestea conferă, totodată, o notă teatrală întregului decor. Contrastul cu alb este unul clasic, ce aduce echilibru și contribuie la crearea unui cadru perfect pentru destindere.

Hornbach Magic Moments

2. Modern Rustic:
Evidențiindu-se prin nuanțele calde şi abundența lemnului în amenajare, şi acest stil are în centru ideea de confort – scopul fiind crearea unui ambient relaxant, perfect pentru petrecerea timpului în familie. Pentru decorațiuni sunt utilizate materiale în culori naturale, chiar și lucrate manual. Deschiderea către natură constituie, de asemenea, o valoare importantă a acestei propuneri.

Hornbach Modern Rustic

3. House of Elegance:
În acest caz, designerii și-au propus să creeze un spațiu de locuit confortabil, dar și elegant totodată. Pentru aceasta, în amenajare au fost folosite materiale „prețioase”, precum malachitul și agatul, acestea fiind combinate cu accesorii din cupru și de culoare aurie. Atmosfera este completată de țesături catifelate și mătăsoase, o locuință decorată în acest stil fiind perfectă pentru primirea oaspeților.

Hornbach House of Elegance

4. Scandinavian Touch:
Caracterizat de simplitate, funcționalitate și confort, este ușor de înțeles de ce stilul scandinav este atât de popular în designul interior contemporan. În propunerea designerilor Hornbach, atenția este concentrată asupra nuanțelor pastelate deschise, ce se pretează atât ca elemente cromatice de fundal, cât și pentru decoraţiuni şi alte accesorii. Pe lângă clasicul alb, pentru pereţi poate fi folosit și albastrul, alături de nuanțe de gri deschis, crème-rosé și alb-unt. La capitolul mobilier, recomandate sunt piesele din lemn în culori deschise.

Hornbach Scandinavian Touch

Spune-ţi părerea