Acest stil se pretează atât locuințelor de mici dimensiuni, cât și celor mai spațioase.

Te gândești la o (re)amenajare a locuinței, dar nu știi ce stil să alegi? Dacă ești genul de persoană care prețuiește confortul și, totodată, simplitatea, proprietatea din imagini poate fi o bună sursă de inspirație!

apartament Roma 1

Prezentat pe Freshome.com, acest apartament are o suprafață de 80 de metri pătrați și a fost amenajat de biroul Brain Factory în Roma, Italia. Unul dintre principalele obiective ale designerilor a fost acela de a crea un ambient cu un grad cât mai înalt de funcționalitate – fapt pentru care stilul ales este unul modern, cu evidente tendințe minimaliste.

apartment Roma 2
apartament Roma 3
apartament Roma 5

Bucătărie separată, dar nu prin pereți

În deplină conformitate cu principiile designului contemporan, cerința beneficiarilor acestui proiect a fost aceea de a avea un living deschis și luminos, pentru a pune astfel cât mai bine în valoare spațiul avut la dispoziție. Totodată însă, aceștia și-au dorit ca bucătăria să fie oarecum separată de zona de zi a casei, rămânând însă conectată cu aceasta. Soluția găsită de designeri a fost „închiderea” vizuală a bucătăriei printr-un grilaj vitrat, ce îndeplinește perfect această cerință, asigurând „fluiditatea” spațiului.

apartament Roma 6
apartament Roma 7

Albul dă impresia unui spațiu mai mare

Din punct de vedere cromatic, contrastul dintre alb și (în mai mică măsură) negru, în consonanță cu nuanțele plăcute de gri rezultate din combinația celor două non-culori, conferă ambientului un aer de eleganță și, totodată, simplitate. Predominanța albului contribuie la accentuarea luminozității naturale, în vreme ce tonurile deschise de lemn dau o notă de căldură și intimitate acestuia.

apartament Roma 8
apartament Roma 9

Sursă foto: Freshome.com

Spune-ţi părerea