Culorile calde și cele vii contrabalansează răceala unui fundal neutru.

Ești interesat de tendințele actuale în materie de amenajări interioare? Deși o „rețetă” general valabilă pentru nu există, proprietatea de mai jos ilustrează câteva principii fundamentale ale designului contemporan:

green minimalist apartment 0

Parte dintr-un ansamblu rezidențial nou-construit din Kiev, Ucraina, apartamentul din imagini a fost amenajat pe post de showroom, la cererea dezvoltatorului. Potrivit Freshome.com, conceptul de design a fost realizat de către biroul local Sergey Makhno Architects.

green minimalist apartment 1
green minimalist apartment 2
green minimalist apartment 3

Dată fiind suprafața generoasă a locuinței, respectiv 109 metri pătrați utili, designerii au ales un stil contemporan minimalist, reușind astfel să pună perfect în valoare acest avantaj. „Lucrurile trebuie să fie organizate. Nu am supraîncărcat interiorul”, punctează aceștia. Scopul principal a fost acela de a crea un ambient practic și funcțional, care să răspundă atât cerințelor unor locatari foarte activi, cât și ale unora obișnuiți să petreacă mai mult timp acasă. Preferința pentru spații largi, deschise, este perfect ilustrată de decizia de a uni livingul cu bucătăria, creând astfel o zonă de zi amplă, luminoasă și aerisită, perfectă pentru muncă, dar și pentru relaxare. Simplitatea și confortul specifice stilului minimalist pot fi regăsite și în amenajarea dormitorului.

green minimalist apartment 4
green minimalist apartment 5
green minimalist apartment 6
green minimalist apartment 7

Paleta cromatică folosită este, și ea, una simplă, având la bază contrastul dintre cald și rece, pe de o parte, și cel dintre culori neutre și vii, pe de altă parte. Astfel, albul și griul sunt contrabalansate de prezența elementelor (cu aspect) de lemn (de la parchet la piese de mobilier), în vreme ce plantele, canapeaua și accesoriile în nuanțe de verde-pădure dau viață și energie decorului, îmbiind, totodată, la relaxare.

green minimalist apartment 8
green minimalist apartment 9
green minimalist apartment 10
green minimalist apartment 11

Sursă foto: Freshome.com

Spune-ţi părerea