Cu inventivitate și bun-gust, un spațiu adesea neglijat se poate transforma într-o adevărată „bijuterie”.

Îți vine să crezi sau nu, imaginile de mai jos au fost realizate într-un… garaj. Un garaj cât se poate de obișnuit, din București, a cărui amenajare impresionantă a câștigat însă premiul secțiunii „Arhitectura spațiului interior” în cadrul Bienalei de Arhitectură, ediția 2016 (la egalitate cu un un alt proiect). Conceptul de design a fost realizat de Vlad Andrei Boștina, Daniela Ileana Boștina și Simona Iștoc, de la biroul Arhi Dot Design, pentru a găzdui chiar sediul firmei.

un garaj obisnuit este transgormat de o echipa de designeri

 

„Pentru biroul nostru de arhitectură ne doream un spațiu neconvențional care să ne reprezinte, mic și ușor de gestionat, un loc unde să ne simțim mai mult ca acasă decât la birou, care să ne ofere un contact cât mai direct cu strada și orașul. Astfel, am hotărât să ne amenajăm biroul într-un garaj de 22 de metri pătrați (devenit loc de depozitare de multă vreme), aflat în zona Cotroceni, la parterul unui bloc de locuințe din anii ’60, recuperând în acest fel un spațiu neglijat.”

Arhi Dot Design

un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri
un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri

Garajul-birou

Pe lângă realizarea unui spațiu vitrat către exterior, autorii proiectului au acordat un interes sporit realizării instalațiilor, pentru a obține astfel un consum redus la capitolul utilități (toată iluminarea se face cu tehnologie LED, spre exemplu). „Ceea ce a transformat însă efectiv spațiul a fost mobilarea. Practic, pereții nefinisați sunt «îmbrăcați» în mobilier sau placați (inclusiv tavanul). Ne-am dorit un spațiu inteligent, relaxat și foarte flexibil, care să poată fi transformat ușor în funcție de necesitățile noastre. Corpurile închise de mobilier includ și maschează toate dotările (grup sanitar, spațiu tehnic, bucătărie, depozitare amplă, imprimante etc), iar piesele independente sunt modulare și pot fi reconfigurate în diverse variante.”, mărturisesc aceștia.

un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri
un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri

Muncă și relaxare într-un singur loc

În ciuda spațiului neconvențional, amenajarea acestui garaj impresionează atât prin gustul estetic deosebit, cât și prin funcționalitate. Stilul ales amintește de interioarele scandinave și amintește de confortul unei locuințe. Având la dispoziție o singură încăpere, designerii au reușit să gestioneze spațiul deosebit de eficient. Fără a părea înghesuit, acesta reușește să integreze toate utilitățile necesare pentru o funcționare independentă a firmei: o zonă de lucru amplă, un loc de relaxare (pretabil și pentru întâlniri sau luat masa), dar și o baie și o bucătărie.

un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri
un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri
un garaj obisnuit este transformat de o echipa de designeri

3 răspunsuri la

“Transformarea unui garaj din Capitală: amenajare premiată de arhitecți!”

  • Arată foarte bine . Au avut si un spatiu care pare generos .Oricum , ideea si realizarea ,lăudabile .

  • E wow , dar dupa suprafata nu pare a garaj !

  • O realizare modernă, cu design îndrăzneţ, care parcă spune: Oricând la dispoziţia ta!
    Bravo, felicitări şi succese în continuare!

Spune-ţi părerea