10 lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata cumparatorilor!

scris de Leonard M. in categoria Proprietari
Publicat pe: 21 Martie 2012, Ultima actualizare: 22 Aprilie 2013

“Buna ziua. Intrati va rog. Sa va prezint apartamentul“. Sunt probabil singurele 3 propozitii pe care tu, vanzatorule, poti sa le spui oricui iti trece pragul. Iti recomandam sa ai o atitudine profesionista, de vanzator, sa prezinti locuinta ta posibililor cumparatori, sa oferi toate informatiile pe care acestia le solicita si atat!

Sunt nenumarate cazurile in care, datorita unor opinii personale “aruncate” in timpul vizionarilor, vanzarile nu s-au realizat. Si asta pentru ca niciodata nu poti sti, de la prima intalnire, care sunt experientele de viata ale cumparatorilor, care sunt convingerile lor sau care este stilul lor de viata.

Iti recomandam sa te abtii de la urmatoarele comentarii:

1. “Locuinta a devenit prea mica pentru necesitatile noastre”. Cumparatorii vor avea aceeasi senzatie ca si tine.

2. “Am cumparat o alta casa si trebuie sa o vindem pe aceasta”. Asta se traduce in: am nevoie urgenta de bani, iar cumparatorii se vor folosi de acest lucru cand iti vor face o oferta.

3. “Aici a locuit tatal meu care a decedat de curand”. Majoritatea oamenilor au o fobie de a se muta intr-o casa in care a murit cineva.

4. “Este o zona linistita”. Poate cumparatorii isi doresc sa locuiasca intr-o zona mai activa din punct de vedere social.

5. “Preotul bisericii este o persoana deosebita”. Poate cumparatorii au alte orientari religioase.

6. “Tocmai am divortat de sotia mea”
. Daca tinerii din fata ta au probleme maritale, oare este bine sa le spui acest lucru? Dar daca sunt superstitiosi?

7. “Aveti copii?”. Sunt situatii in care, datorita unor probleme medicale sau convingeri personale, cei aflati in fata ta nu pot sau nu vor sa aiba copii. E un subiect sensibil si-ti recomandam sa-l ocolesti.

8. “Am avut foarte multi vizitatori in ultima perioada”.
Acest lucru se traduce astfel: nimeni nu este interesat de locuinta mea.

9. “Totul este nou”. Noutatea este relativa. Iar daca subliniezi acest aspect si ce e nou nu arata bine, atunci iti faci mai degraba un defavor.

10.”Ne pare rau sa ne mutam, dar parca de cand ne-am mutat aici norocul ne-a parasit”. Nu! Asta nu! Doar daca n-ai vazut inca vizitatori fugind in urmatoarea secunda pe scari!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
3 semne că închirierea e soluția potrivită pentru tine!

A-ți cumpăra o casă „a ta” nu e întotdeauna cea mai înțeleaptă decizie. După cum se știe, românii sunt, prin excelență, un popor de proprietari. În ciuda schimbării paradigmei...

citește mai departe
3 sfaturi pentru orice chiriaș!

A găsi o locuință spațioasă, modern mobilată și bine localizată nu este singurul lucru care contează. Indiferent că ești un „veteran” în ale închirierii sau te afli, dimpotrivă, la...

citește mai departe
DA sau NU: e momentul potrivit să cumperi o locuință?

Dincolo de considerentele de ordin personal, este important să vezi încotro merge piața. Dacă te tot frământă ideea de a te muta la casa ta în viitorul apropiat –...

citește mai departe
3 avantaje ale statului în chirie

Pentru unii dintre noi, aceasta este o variantă mai bună decât contractarea unui credit pentru casă. În condițiile actuale de piață, rata la bancă pentru un apartament este comparabilă...

citește mai departe
Amenajarea locuinței te ajută să vinzi mai repede și mai scump!

În ochii multor potențiali cumpărători, o proprietate aflată în stare bună de funcționare va avea câștig de cauză în fața uneia în stare mai proastă. Dacă ai o locuință...

citește mai departe