Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 mai 2010

25 000 de apartamente ar putea fi reabilitate cu bani de la BEI

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ar putea acorda Primariei Sectorului 1 o finantare de pana la 125 milioane de euro, reprezentand mai mult de jumatate din costurile totale ale unui proiect pentru reabilitarea termica a aproximativ 25.000 de apartamente, de circa 220 milioane de euro, precizeaza Mediafax.

Proiectul inseamna un program de investitii multianual (2010 – 2012) destinat reabilitarii termice a 525 de blocuri de apartamente, respectiv aproximativ 25.000 de locuinte, localizate in sectorul 1 din Bucuresti.

Investitia se va concentra pe imbunatatirea eficientei energiei termice ale cladirilor (izolatia peretilor, a ferestrelor, a acoperisului si pivnitelor)”, se arata intr-un anunt de pe site-ul BEI.

Institutia financiara internationala arata ca investitia propusa are ca scop reducerea pierderilor de energie in blocuri si, prin urmare, diminuarea consumului de resurse energetice.

Reabilitarea termica a blocurilor face parte dintr-un plan national, destinat sustinerii proiectelor care aduc beneficii legate de mediul inconjurator si ajuta la atenuarea schimbarilor climatice.

Pe de alta parte, BEI a anuntat in luna noiembrie 2009 ca analizeaza acordarea unei finantari de pana la 70 de milioane de euro pentru acoperirea a jumatatea din costurile determinate de reabilitarea termica a aproximativ 23.000 de locuinte din 270 de blocuri, situate in sectorul 6.

In urma cu un an, Guvernul a decis ca suma acoperita de la bugetul de stat pentru reabilitarea termica a locuintelor sa creasca de la 30% la 50% din valoarea proiectului, restul fondurilor fiind asigurate de autoritatile locale, in proportie de 30%, si de asociatiile de proprietari, cu 20%.

Datele prezentate atunci indicau ca in ultimii sapte ani au fost reabilitate doar 89 blocuri si 1.900 apartamente.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe