Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 Septembrie 2009

2.853 contracte la Prima Casa, aprobate si trimise bancilor

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 19 Septembrie 2009

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a aprobat pana in prezent garantii pentru 2.853 de contracte de credit prin programul Prima Casa, a declarat sambata, la Realitatea TV, premierul Emil Boc, precizand ca prezinta informatii de ultima ora de la presedintele Fondului, informeaza NewsIn.

“Despre Prima Casa, vreau sa stiti ca pana in momentul de fata, potrivit informatiilor oficiale pe care le am de la presedintele Fondului, au fost analizate si solutionate favorabil si transmise bancilor decizii cu contracte de garantare pentru 2.853 de beneficiari“, a spus Boc.

El a precizat ca alte 289 de documentatii sunt in lucru, iar 314 dosare au fost retrimise pentru corecturi la banci, “pentru ca aici a aparut blocajul”.

In 15 septembrie, Fondul de Garantare anunta, intr-o conferinta de presa, ca a transmis bancilor decizii si contracte de garantare pentru 1.950 de beneficiari, dupa primele doua luni de la demararea programului,si ca a returnat bancilor 314 dosare incomplete sau cu erori.

Casele vechi predomina pana in acest moment, dar 53% dintre solicitari sunt apartamente de doua camere, 26% sunt apartamente de 3 camere”, a mai spus Boc.

Premierul a mentionat ca garantia medie acordata de stat este de 47.200 euro, iar pretul mediu de achizite se ridica la 53.700 euro, “deci cand ne-am orientat spre 60.000 (euro) am facut bine”.

Programul guvernamental Prima Casa, demarat in iulie, presupune garantii de stat de 1 miliard de euro, prin intermediul FNGCIMM, pentru creditele ipotecare acordate de banci la cumpararea primei locuinte de catre persoanele fizice. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe