Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 Februarie 2010

3,5 milioane de euro – servicii de infrastructura si consultanta pentru Centrul Istoric

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 23 Februarie 2010

Primaria Capitalei da peste 3,5 milioane de euro, pentru atribuirea prin licitatie a unui contract privind servicii de consultanta de management al contractului si supervizare a lucrarilor de proiectare si executie pentru reabilitarea infrastructurii de baza in Centrul Istoric al Bucurestiului. 

Potrivit anuntului publicat pe site-ul de licitatii publice www.e-licitatie.ro, Primaria Capitalei organizeaza licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de servicii de consultanta de management de contract si supervizare a lucrarilor de reabilitare a infrastructurii de baza in zona pilot A a Centrului Istoric al Capitalei, incadrata de Calea Victoriei, Bulevardul I. C. Bratianu, Bulevardul Splaiul Independentei si Strada Lipscani, precizeaza Mediafax.

Contractul are in vedere executarea serviciilor de consultanta in infrastructura, de inspectare, verificare si supraveghere a constructiilor, dar si de consultanta in domeniul achizitiilor publice.
Valoarea estimativa a contractului, care va fi atribuit in urma unei licitatii deschise, este de 14.335.280 de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro) fara TVA, care vor fi platiti din bugetul municipalitatii si din credite externe, contractul urmand sa aiba o durata de patru ani (48 de luni).
Firmele care vor participa la licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare in valoare de 80.000 de lei, dar si o garantie de buna executie in valoare de 7% din valoarea contractului.
Contractul, care va avea forma unei asocieri legalizate, va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, licitatia urmand sa aiba loc in data de 5 aprilie, la ora 10.00, la sediul Primariei Capitalei.
Sorin Oprescu declara la sfarsitul lunii octombrie, ca a reziliat contractul cu firma spaniola Sedesa, care se ocupa de refacerea Centrului Istoric, societatii ramanandu-i doar patru strazi de finalizat, pentru celelalte zece urmand sa fie organizata licitatie publica.
Primaria Capitalei a inceput in decembrie 2006 lucrarile de reabilitare a infrastructurii subterane din zona pilot a Centrului Istoric.
Lucrarile de refacere a infrastructurii zonei pilot A din Centrul Istoric au fost intarziate dupa ce, in timpul sapaturilor, au fost descoperite vestigii arheologice.
In urma lucrarilor au fost descoperite fundatiile Hanului Zlatari din secolul al XVII-lea, Hanul lui Constantin Brancoveanu, biserica si Hanul Greci, precum si cimitire medievale.
Vestigiile arheologice descoperite urmau sa fie puse in valoare prin marcare pe pavaj, placi informative si chiar expunere directa, in functie de starea lor tehnica, prin colaborarea municipalitatii cu Ministerul Culturii si Cultelor.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe