Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 ian. 2013

4.000 de lei pentru cazarea parlamentarilor – mult sau puţin? Ce fel de case pot închiria

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Această sumă nu poate fi cheltuită integral pe chirie, de luat în calcul fiind şi cheltuielile de întreţinere.

În încercarea de a face economii la bugetul statului, săptămâna aceasta reprezentanţii Parlamentului au stabilit ca limită maximă pentru cheltuielile de cazare a senatorilor şi deputaţilor suma de 4.000 de lei, faţă de 7.500 de lei până acum. Pentru a beneficia de aceşti bani, fiecare solicitant va trebui să dea o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia nu deţine o locuinţă în Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

Unele voci din rândul parlamentarilor consideră că o sumă mai mică de 1.000 de euro este prea puţin pentru a-şi acoperi cheltuielile necesare pentru a locui în Capitală. Acest lucru poate fi adevărat în unele cazuri, cum ar fi cazarea la hotel. Mergând însă pe varianta închirierii unei locuinţe, încadrarea într-un asemenea buget (circa 920 de euro) nu este o misiune imposibilă. De menţionat este totuşi că, teoretic, suma de 4.000 de lei ar trebui să cuprindă, pe lângă chirie, şi cheltuielile de întreţinere.

www.imobiliare.ro prezintă, în cele de mai jos, o listă de imobile ce pot fi închiriate în Bucureşti cu maximum 750 de euro:

Apartamente:
Pe segmentul apartamentelor pot fi găsite cele mai convenabile oferte pentru parlamentari. Astfel, o locuinţă complet mobilată poate fi închiriată în centru şi cu 500 de euro.

În zona Calea Călăraşilor, proprietarul unui apartament cu trei camere cere 600 de euro pe lună. Imobilul dispune de o suprafaţă utilă de 90 de metri pătraţi, face parte dintr-un bloc construit în 1991 şi este complet mobilat şi utilat. (Click pentru mai multe informaţii.)

Cu 550 de euro pe lună poate fi închiriat şi un apartament cu trei camere într-un bloc din 1970, situat lângă Sala Palatului. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 68 de metri pătraţi şi este complet mobilată şi utilată. (Vezi oferta în detaliu.)

Un apartament cu două camere din apropierea magazinului Unirii are un preţ cerut de 500 de euro. Acesta este amplasat într-un bloc construit în 1992 şi dispune de o suprafaţă utilă de 68 de metri pătraţi. Imobilul este complet mobilat şi utilat. (Vezi anunţul de închiriere.)

Case-vile:
Pe segmentul de case-vile, cele mai numeroase şi mai atractive oferte în această marjă de preţ pot fi găsite în zona de nord a Capitalei, în special în cartierele de vile nou-construite din Pipera. Oferte rezonabile există însă şi mai în interiorul oraşului, uneori chiar în apropiere de centru. Un dezavantaj la închirierea unei vile ar fi că, de multe ori, acest tip de imobile sunt scoase la închiriere nemobilate.

În zona Grădina Botanică, o casă cu trei camere, cu o suprafaţă utilă de 85 de metri pătraţi, este listată la o valoare de 620 de euro lunar. Casa este renovată şi poate fi închiriată mobilată sau nemobilată. (Află mai multe despre această ofertă.)

În zona Caşin-Domenii, un apartament cu cinci camere amplasat într-o vilă poate fi închiriat cu 650 de euro pe lună. Locuinţa dispune de intrare separată, are o suprafaţă utilă de 85 de metri pătraţi şi un teren adiacent de 150 de metri pătraţi. (Click pentru a afla mai multe.)

O vilă cu cinci camere din zona 1 Mai-Turda poate fi închiriată cu 750 de euro pe lună. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 140 de metri pătraţi şi are un teren de 200 de metri pătraţi. (Vezi oferta în detaliu.)

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Românii, cei mai rapizi dintre europeni la achiziția unei locuințe: se hotărăsc în cel mult 3 luni. Cât de mult „cântărește” factorul preț și la cât ajunge marja de negociere

Dorința de a fi proprietari rămâne puternică pe piața locală, în vreme ce chiria este privită, de regulă, ca o soluție temporară – sau chiar de ultimă instanță. În...

citește mai departe
Impact: apartamentele finalizate în Greenfield Băneasa vor fi 100% contractate până la sfârșitul lui 2020

În momentul de față, ansamblul rezidențial numără peste 2.500 de unități locative finalizate, iar dezvoltarea sa este programată să dureze până în 2028. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor...

citește mai departe
Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar. La cea mai recentă ediție...

citește mai departe
Apartament exclusivist, cu multiple opțiuni de relaxare în aer liber: parc, piscine, terase, spații verzi și loc de joacă pentru copii. Pretabil și ca investiție! (P)

Visezi la o locuință elegantă și spațioasă, amplasată într-o zonă exclusivistă a Capitalei? Beneficiind de dotări și finisaje de lux, această proprietate îți oferă, în plus, avantajul unor oportunități...

citește mai departe