Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 iul. 2009

44 de imobile ale Romsilva, scoase la licitatie de Ministerul Agriculturii

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Cabanele Romsilva care aduc pierderi vor fi scoase la vanzare de catre Ministerul Agriculturii, prin licitatie publica, asa cum s-a intamplat si in cazul fondurilor cinegetice, a declarat, marti, ministrul de resort, Ilie Sarbu.

„Ati vazut astazi procedura (prin care fondurile cinegetice au fost atribuite celor interesati, la licitatii participand si presa, n.r.). Cred ca mai corect decat procedam acum nu se poate. Licitatia e publica, fiecare are informatii si va sti exact cum s-au dat, spre gestionare, fondurile de vanatoare din Romania care apartin statului. Acesta e sensul si asa vom proceda si in cazul cabanelor de vanatoare, cantoanelor si cladirilor abandonate care produc pierderi in fiecare luna. Ce sens are sa le mai tinem? Vom scoate aceste imobile la licitatie publica, iar daca nu va fi nimeni sa le cumpere vom vedea ce vom face cu ele”, a afirmat Sarbu.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva, Florian Munteanu, a declarat ca pana in prezent RNP are 44 de cladiri care vor face obiectul vanzarii, iar imobilele vor fi scoase la licitatie pe 14 august.

„Pe langa cele 44 de cladiri mai avem inca trei propuneri din tara, doua dintre acestea fiind centre de prelucrare a rachitei din Braila, respectiv Soveja (judetul Vrancea).

Pana vineri va fi definitivata lista cu imobilele care vor fi scoase la vanzare la licitatia din 14 august. Inainte de aceasta data, pe 30 iulie, o sa fie intalnirea Consiliului de Administratie, unde se va aproba dosar cu dosar si valoarea cladirilor, ulterior urmand a fi postata pe site-ul Regiei lista finala”, a spus Munteanu.

El a aratat ca, prin licitatie, se vor vinde doar cladirile, iar terenurile aferente se vor concesiona pe o perioada de 49 de ani sau pe durata existentei imobilelor.

Potrivit directorului general al RNP, Romsilva are in total peste 900 de cladiri. „Este vorba despre cladiri administrative, de productie, ateliere de impletituri, pastravarii, cantoane sau cabane nationalizate.

Dintre acestea, 62 sunt incluse in circuitul turistic„, a aratat Munteanu.

Ministerul Agriculturii organizeaza marti si miercuri licitatii publice prin care va atribui celor interesati, in calitate de gestionari, 41 de fonduri cinegetice.

 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe