Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 sept. 2009

700 de euro, reabilitarea termica a unui apartament de doua camere

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Investind numai 700 de euro, proprietarul unui apartament de doua camere isi poate reduce la jumatate factura la intretinere. Restul e suportat de stat si de primarie.

Izoland exterior peretii cu polistiren expandat, cunoscut si sub denumirea populara de „scartaietoare”, si montand tamplarie din aluminiu sau PVC cu geam termopan, facturile la intretinere pot scadea semnificativ, chiar la jumatate, in lunile de iarna.

Costurile reabilitarii termice a unui bloc sunt suportate doar in proportie de 20% de catre asociatia de proprietari. Restul este suportat de bugetul de stat (50%) si bugetul local, adica primaria orasului sau sectorului (30%).

Factura totala pentru reabilitare difera in functie de suprafata, de constructor si de modul de negociere a contractului, insa se invarte undeva in jurul valorii de 70 de euro pe metrul patrat.

Avantaje sunt si vara, nu numai iarna. Astfel, se poate mentine o temperatura relativ constanta in apartament pe timpul zilei. Pe de alta parte, noaptea se diminueaza transferul in interiorul apartamentului a caldurii ce se acumula in cursul zilei in anvelopa blocului.

In general, reabilitarea termica se incheie in termen de sase luni de la data inceperii lucrarilor. Inscrierea unui bloc in acest program se poate face numai dupa convocarea asociatiei de proprietari, care trebuie sa ia o decizie cu majoritate de voturi. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
 • Nusi

  Buna ziua ,
  E clar, daca un apartament cu 2 camere are 60 mp , si cu 70 euro e mp, atunci A costat in total 4200 euro, din care 20 la suta este exact 700 , dar e fara tva . Intrebarea este . Nu se aplica TVA. ? SAU ESTE FARA TVA 700 , SI CU TVA ESTE 833 EURO?
  Interesant ca se discuta despre termoizolarea blocurilor.Vine iarna sau vin alegerile?
  Ar fi f . frumos daca ar fi bani sa se compenseze, si ar da omul 20%, dar din pacate nu are bani nici unul nici celalalt. Hai sa nu ne alintam!Poate peste 5 ani.

 • iordana mihai

  Buna ziua
  Lociuesc la curte ,am o casa propitate personala ,sunt pensionara si eu si sotul noi beneficiem de acest program de reabilitare adica de termoizolatia casei?

 • sorin

  Pretul de 700 euro este exagerat.Pur si simplu faceti un calcul al materialelor necesare pe metru patrat si vedeti la cat ajunge manopera.

 • mircea cel batran

  Care rest?Cu 700 euro am izolat tot apartamentul!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe