Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 sept. 2009

72 de proiecte inscrise in a doua etapa a programului Casa Verde

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Autoritatile locale au depus 72 de proiecte pentru unitati publice si asociatii de proprietari, in cadrul celei de-a doua etape a programului Casa Verde, iar Administratia Fondului de Mediu (AFM) a extins perioada de depunere a proiectelor pana pe 9 octombrie, a precizat AFM, la solicitarea NewsIn.

„Pana astazi (miercuri, n.r.) au fost depuse 72 de proiecte. Nu stim inca valoarea acestora, deoarece plicurile vor fi desfacute la finalizarea sesiunii”, au afirmat reprezentantii AFM.

Pe 9 septembrie, Fondul de Mediu anunta ca a decis prelungirea cu 15 zile a perioadei de depunere a proiectelor in cadrul celei de-a doua etape a programului Casa Verde, pana pe 30 septembrie.

Reprezentantii AFM au mai precizat miercuri, pentru NewsIn, ca analiza proiectelor depuse in prima faza nu a fost inca finalizata si a mentionat ca, dupa ce toate proiectele depuse in ambele sesiuni vor fi verificate, va fi publicata o lista comuna cu cele aprobate pentru finantare din Fondul de Mediu.

Pe 27 august, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara ca prima sesiune a programului de Casa Verde s-a incheiat cu depunerea a 151 de proiecte, a caror valoare se ridica la circa 100 milioane euro.

Bugetul total pentru cele doua etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, in prima etapa, respectiv 160 milioane lei in cea de-a doua). Banii pentru acest program sunt administrati de autoritatile locale.

Persoanele care doresc sa monteze panouri solare, pompe de caldura sau centrale eoliene trebuie sa se adreseze mai intai asociatiilor de locatari, care pot face apoi demersuri la autoritatile publice locale pentru includerea in program.

De asemenea, primariile si consiliile locale pot depune proiecte pentru unitatile publice (camine de copii si de batrani, scoli, gradinite etc.) pe care le au in administrare sau in proprietate.

Finantarea nerambursabila, asigurata de Administratia Fondului pentru Mediu, se acorda in proportie de pana la 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Romania va trebui ca in 2020 sa produca 24% din energie din resurse regenerabile, cu 6 puncte procentuale mai mult decat obtine in prezent din hidroenergie si biomasa.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe