Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 apr. 2010

860 de garantii pentru creditele acordate prin „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a aprobat 850-860 de dosare de garantare a creditelor pentru achizitia de locuinte prin a doua varianta a programului „Prima Casa”, in valoare de 37-38 milioane euro, cele mai multe a cereri vizand apartamente construite inainte de 2008, precizeaza Mediafax.

„Ritmul zilnic de avizare a dosarelor este de 100 de cereri. In continuare 20% dintre dosarele pe care le primim de la banci sunt incomplete si incorecte, de aceea trebuie sa le trimitem inapoi”, a declarat, vineri, Aurel Saramet, presedintele Fondului, intr-o conferinta organizata de Consiliul pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii.

El a mentionat ca, la fel ca si in prima varianta a programului „Prima Casa”, cele mai multe solicitari vizeaza achizitia de locuinte construite inainte de 2008.

Bugetul alocat in acest an pentru sustinerea achizitiei primei locuinte este de 700 de milioane de euro, fata de fondurile de un miliard de euro alocate in 2009, an in care a fost lansat acest program.

FNGCIMM a fost mandatat de stat pentru implementarea programului „Prima Casa”.

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin „Prima Casa” in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin „Prima Casa” au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale.

Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Vafanculo

    De ce nu se fac publice si informatiile privind inceperea executarilor silite asupra primelor apartamente finantate prin programul „Prima Coliva”?!?

    Mai bine este insa sa iti construiesti casa: aduci un teren de trei ori mai scump decat suma finanatata, iti pierzi job-ul, apoi vin dubiosii si te lasa fara casa si fara teren (aici intervine furaciunea!)

    😉

    Austria, venim!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe