Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 Martie 2010

Activele imobiliare ale Republica, scoase la vanzare de lichidator

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 19 Martie 2010

Lichidatorul uzinei Republica, RVA Insolvency Specialists, va organiza pe 31 martie o licitatie cu strigare pentru vanzarea activelor imobiliare ale fabricii din Bucuresti, printre care un teren de 25,8 hectare, la un pret minim de 48,5 milioane de euro, fara TVA.

Lichidatorul a anuntat ca va organiza o licitatie cu strigare pentru vanzarea in bloc a unui teren cu o suprafata de 258.469 metri patrati si 133 de constructii – cladiri industriale cu o suprafata ocupata la sol de circa 78.000 metri patrati. Terenul este evaluat la 39,8 milioane de euro.

Directorul executiv al RVA Insolvency Specialists, Teodor Nicolae, a declarat, agentiei MEDIAFAX, ca Republica, in procedura de faliment de sase ani, are datorii totale de 62 milioane de euro, din care 36 milioane de euro catre Ministerul Finantelor Publice.

La finele anului 2007, lichidatorul a vandut firmei indiene Maharashtra Seamless linia de fabricatie a tevilor petroliere a Republica pentru 21,5 milioane lei (6,21 milioane euro), care a fost transferata in India.

Celelalte utilaje au fost vandute pe piata locala, din comercializarea tuturor mijlocelor de productie fiind incasate 12,5 milioane de euro.

“Din cele 12,5 milioane de euro, circa zece milioane de euro au fost cheltuite pentru plata restantelor catre salariati, astfel ca salariatii nu mai sunt creditori, iar restul au fost cheltuieli de lichidare, respectiv paza, utilitati etc”, a spus Nicolae.

Uzina Republica a fost vanduta in 2003 unui consortiu
format din firmele Moody-Rom Trading Romania, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia si ZAO Compania Temerso-Rusia, pentru suma de 1,9 milioane euro, insa investitorul nu si-a indeplinit angajamentele financiare, iar situatia financiara a societatii s-a degradat treptat, pana la intrarea in faliment.

In toamna acelui an, muncitorii l-au sechestrat in uzina pe reprezentantul consortiului, solicitand administratiei sa le plateasca imediat salariile restante, care totalizau aproximativ doua milioane de dolari.

Sindicatul s-a adresat justitiei, iar Tribunalul Bucuresti a instituit sechestru asigurator asupra unei parti din bunurile societatii.

Sindicalistii au acuzat patronatul ca, printr-un sistem tip suveica, a transferat activele societatii catre o firma controlata de catre consortiu, pentru suma de 80 de milioane de euro.

In luna noiembrie 2004, Tribunalul Bucuresti a admis cererea lichidatorului de anulare a contractului de privatizare, astfel ca statul a redevenit proprietarul societatii. Uzina functionase doar trei luni dupa data semnarii contractului de privatizare.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe