Adama a investit 30 mil. euro pentru constructia a doua cladiri rezidentiale in Capitala

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 23 Februarie 2010, Ultima actualizare: 23 Februarie 2010

Dezvoltatorul imobiliar Adama a investit 30 mil. euro pentru constructia a doua cladiri din cadrul proiectului rezidential Evocasa Armonia din Capitala, urmand sa mai aloce circa 10-15 mil. euro pentru o a treia cladire, a declarat marti directorul de marketing si de vanzari al companiei, Asher Lax, potrivit NewsIn.

Astfel, primele doua blocuri, ce includ 262 de apartamente, au fost deja construite, primul fiind inaugurat in luna februarie, cel de-al doilea urmand sa fie finalizat in luna mai. Constructia la cea de-a treia cladire, care va cuprinde 131 de apartamente, va fi demarata in cursul acestui an.

De asemenea, oficialul Adama a spus ca 65% dintre apartamentele din primele doua cladiri au fost deja vandute.

Cele mai solicitate sunt apartamentele cu doua sau trei camere“, a spus Lax.

In acest context, directorul companiei a precizat ca Adama va renunta in viitor la constructia de garsoniere si se va axa pe apartamentele cu doua si trei camere.

Asher Lax a adaugat ca Adama a finalizat pana in prezent sase proiecte imobiliare si are in derulare alte sapte, investitiile companiei in Romania ridicandu-se la un total de peste 200 milioane euro.

Totodata, Adama are in plan realizarea unui alt proiect imobiliar in cartierul Berceni din Capitala, care ar putea fi demarat anul acesta.

“Este vorba despre un proiect imobliar care va avea si o parte rezidentiala, dar probabil si o parte comerciala, noi avand deja un contract cu lantul de magazine Plus”, a mentionat Lax.

In ceea ce priveste programul Prima Casa, reprezentantul companiei Adama a spus ca plafonul pentru care se aplica TVA-ul de 5% ar trebui sa includa locuintele in valoare de 500.000-600.000 lei, fata de 380.000 lei cat este in prezent.

“Daca s-ar putea realiza acest lucru ar intra multi bani la bugetul de stat. Sunt familii cu doi sau trei copii care vor sa achizitioneze apartamente cu trei camere, dar depasesc valoare de 380.000 lei, iar TVA-ul de 19% care se aplica pentru acestea inseamna mult pentru ei”, a mai explicat Asher Lax.

Adama Holding Ltd. activeaza in domeniul proiectelor imobiliare, fiind prezenta atat in Romania, cat si pe pietele din toata Europa Centrala si de Est.

Actionariatul companiei Adama include fondul de investitii Tiger Global Management cu sediul in New York, Immoeast (cel mai mare investitor imobiliar din Europa Centrala si de Est), trustul de investitii privat American RomRe, Lehman Brothers (una dintre cele mai mari banci de investitii din lume), managerii si fondatorii companiei.

Compania este inregistrata la Tel Aviv Stock Exchange cu emisiune publica de obligatiuni. 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe