Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 iul. 2009

Alpha Bank acorda credite prin „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Alpha Bank Romania a semnat conventia-cadru cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru „Prima Casa” si va incepe sa acorde credite in cadrul acestui program, a anuntat miercuri banca, potrivit NewsIn.

Alpha Bank Romania va acorda credite de investitii imobiliare in cadrul programului „Prima Casa” in conditiile de cost aprobate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Astfel, in cazul creditelor in euro, rata dobanzii va fi EURIBOR la 3 luni plus 4% pe an, iar in cazul creditelor denominate in lei, ROBOR la 3 luni plus 2,5% pe an.

Alpha Bank nu va percepe niciun fel de comision pentru acordarea si administrarea creditului. De exemplu, in cazul unei locuinte in valoare de 60.000 euro, banca va acorda un credit de 57.000 euro pe o perioada de pana la 30 ani, cu o dobanda care in prezent este de 5,12% pe an, pentru care rata lunara va fi de aproximativ 310 euro.

Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 5,24% pe an (include si comisionul FNGCIMM). Avansul minim in aceasta situatie va fi de 5% din pretul locuintei, respectiv 3.000 euro.

Pentru contractarea acestui credit, venitul minim necesar in cazul unei familii de 2 persoane este de aproximativ 620 euro. In vederea stabilirii venitului necesar pentru contractarea unui credit de investitii imobiliare sunt acceptate venituri precum salarii, dividende, chirii, drepturi de autor, venituri obtinute de persoanele fizice care desfasoara activitati independente sau profesiuni liberale, etc.

„Singurele cheltuieli in plus, acestea nefiind in beneficiu bancii, se refera la evaluarea, asigurarea imobilului, taxele notariale, taxele privind inregistrarea si publicitatea garantiilor, precum si comisioanele FNGCIMM calculate la soldul finantarii.

De asemenea, conform conditiilor programului, clientii trebuie sa constituie un depozit colateral in cuantumul a trei rate de dobanda”, se mai precizeaza in comunicatul Alpha Bank.

Banca ofera o polita de asigurare a locuintei la un cost de 0,12% pe an, ce poate fi achitata trimestrial sau anual.

„Colaborarea cu FNGCIMM, deja traditionala, a decurs si de aceasta data foarte bine, am reusit impreuna sa finalizam pregatirile pentru implementarea acestui program intr-un timp foarte scurt”, a declarat vicepresedintele executiv pe retail al Alpha Bank Romania, Cristian Hincu.

Astfel, Alpha Bank este a doua institutie de credit, dupa BRD-SocGen, care anunta semnarea acordului cu FNGCIMM in cadrul „Prima Casa” si incepe sa acorde imprumuturi prin acest program.

 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe