Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 ian. 2010

ANAF a descoperit prejudicii de 34,55 mil. lei in tranzactii imobiliare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Inspectorii fiscali au inaintat organelor de urmarire penala 38 de sesizari penale privind tranzactii imobiliare ale persoanelor fizice derulate intre 2006 si 2008, pentru prejudicii de 34,55 milioane lei, a anuntat, vineri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), scrie NewsIn.

Totodata, acestia au dispus instituirea de masuri asiguratorii la 154 de contribuabili, pentru suma de 238,12 milioane lei, a mai anuntat Fiscul.

ANAF, prin structurile de inspectie fiscala, a declansat in septembrie 2009 actiuni de verificare asupra persoanelor fizice care au realizat, in perioada 2006 – 2008, venituri din tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, cu caracter de continuitate si in scop comercial, cu scopul de a vedea daca au platit taxa pe valoarea adaugata (TVA) aferenta.

„Avand in vedere numarul mare de contribuabili care au efectuat tranzactii imobiliare in perioada 2006 – 2008 si capacitatea limitata de actiune a organelor de inspectie fiscala, s-a efectuat o prima selectie a contribuabililor pe baza unor criterii obiective (depasirea plafonului de scutire de 35.000 euro, valoarea tranzactiilor si efectuarea a mai mult de cinci tranzactii intr-un an)”, se mentioneaza in comunicat.

Astfel, pana la data de 11 ianuarie 2009 ANAF a selectat 7.145 de astfel de contribuabili persoane fizice si a initiat 1.537 de controale inopinate pentru clarificarea starii de fapt fiscale a persoanelor respective, dintre acestea fiind finalizate 1.054 de controale inopinate.

Cele 7.145 de persoane au efectuat 85.442 de tranzactii, cu o valoare totala de 14,886 miliarde lei.

ANAF precizeaza ca in acestea sunt incluse toate tranzactiile, respectiv atat operatiuni taxabile, cat si scutite, departajarea urmand a se face prin actiuni de verificare pe teren sau la sediul organelor fiscale competente.

De asemenea, ANAF a facut propuneri de continuare a verificarilor cu inspectii fiscale pentru 494 de contribuabili.

Din acestea, au fost finalizate 215 inspectii fiscale, fiind stabilite sume suplimentare de 222,68 milioane lei (144,21 milioane lei obligatii principale si 78,47 milioane lei accesorii), iar 173 de inspectii fiscale sunt in curs de desfasurare, fiind estimate a fi inscrise sume suplimentare de 91,37 milioane lei (60,77 miliaone lei obligatii principale si 30,6 milioane lei accesorii).

Alte 106 inspectii fiscale urmeaza sa fie demarate.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe