Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 mai 2010

„ANL sa preia blocurile incepute si nefinalizate din lipsa banilor”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a anuntat, joi, ca va depune in Parlament un proiect de lege care prevede preluarea de catre ANL a blocurilor incepute de dezvoltatori imobiliari privati si nefinalizate din cauza lipsei banilor, transmite Mediafax. 

anl constructie locuinteGiurgiu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca aceasta ar fi o modalitate de ajutare a cetatenilor care au achitat partial sau integral sume pentru construirea de locuinte si care nu pot beneficia de apartamente.

„Voi depune un proiect de lege pentru ajutarea celor care au achitat banii, partial sau total, si nu au intrat in posesia locuintei deoarece dezvoltatorii imobiliari privati nu au finalizat apartamentele, invocand lipsa banilor.

Propun preluarea de catre ANL a blocurilor nefinalizate, astfel incat ANL sa continue lucrarile.

Statul nu va cheltui niciun ban, nu pierde si va incasa banii de la proprietari pentru lucrari. Este o masura sociala”, a explicat deputatul PDL.

El a precizat ca a primit numeroase sesizari din partea unor familii de clujeni care au achitat, partial sau total, zeci de mii de euro pentru apartamente situate in blocuri in constructie, lucrarile fiind stopate de constructor.

„Oamenii au achitat zeci de mii de euro, au luat credite din banci pentru apartamente si platesc rate pentru locuinte de care nu beneficiaza.

Trebuie intervenit cumva, pentru ca aceste blocuri se degradeaza, si preluarea de catre ANL ar fi o solutie, o garantie de continuare si finalizare a lucrarilor”, a spus Mircia Giurgiu.

Deputatul PDL a dat exemplul a patruzeci de familii din Cluj, care au achitat intre 5.000 si 53.000 de euro pentru un bloc care nu s-a finalizat.

Firma constructoare a cerut insolventa, a invocat ca nu mai are bani, iar oamenii sunt disperati.

Au platit intre 5.000 si 53.000 de euro in anul 2008, iar blocul trebuia terminat in 2009.

Lucrarile au fost oprite la 80 la suta, iar cetatenii nu mai stiu ce sa faca”, a subliniat Giurgiu.

Proiectul urmeaza sa fie depus in Parlament in termen de o saptamana. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe