Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 nov. 2009

Apartamentele din Capitala, mai ieftine cu aproape 50%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Preturile apartamentelor din Bucuresti s-au redus in ultimul an in medie cu 45%, cea mai mare scadere fiind inregistrata la locuintele noi cu trei camere din ansamblurile rezidentiale, potrivit unui indice national lansat de site-ul imobiliare.ro.

Astfel, pretul apartamentelor din ansamblurile rezidentiale noi a inregistrat, la nivelul Capitalei, o scadere de 51%, cele mai afectate fiind apartamentele cu trei camere a caror rata de scadere, de 54,29%, a depasit media locuintelor noi in perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009.

Pentru apartamentele cu doua camere datele site-ului imobiliar arata o scadere cu 49,57%, pentru cele cu o camera de 48,36%, iar pentru patru camere de 48,52%.

Fata de luna octombrie insa preturile au crescut usor pentru apartamentele noi cu doua camere si si-au continuat deprecierea pentru celelalte tipuri. In ceea ce priveste piata apartamentelor vechi, in Capitala preturile au scazut cu 44,8% in anul incheiat la 15 noiembrie.

Cea mai mare reducere a preturilor pe acest segment s-a inregistrat la apartamentele cu trei camere, de 45,61%, cele cu doua camere avand cea mai mica rata de scadere anuala de 41,35%.

In functie de pretul mediu, cele mai scumpe zone din Bucuresti sunt, in ordine descrescatoare, Unirea – 1.788 euro/mp, Dorobanti – 1.756 euro/mp si Floreasca – 1.733 euro/mp, la polul opus, cele mai ieftine apartamente sunt in Rahova – 1.078 euro/mp, Berceni- 1.118 euro/mp si Oltenitei – 1.127 euro/mp.

La nivel national, preturile medii din Romania, luand in considerare solicitarile proprietarilor in cele sase orase analizate, au scazut fata de anul trecut cu 33%, de la 1.626 euro/mp la 1.222 euro/mp.

Indicatorul arata ca in orasele din provincie cele mai mari scaderi ale apartamentelor vechi s-au inregistrat la cele cu una si doua camere.

Astfel, in Brasov, locuintele s-au ieftinit cel mai mult cu 46,26%, in cazul celor cu o camera, iar la Cluj-Napoca pretul acestui tip de locuinte a scazut cu 51%.

In Constanta, locuintele cu una si doua camere aveau in noiembrie preturi cu 48% sub nivelul de anul trecut, iar in Iasi cu 40%.

Pentru locuintele cu doua camere din Timisaora proprietarii au lasat intr-un an 43% din pret. Din totalul de oferte luate in calcul la realizarea indicatorului, circa 20% sunt oferte de apartamente construite dupa anul 2000.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe