Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 Iulie 2009

Apartamentele noi trimit chiriasii de lux in cartier

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 26 Iulie 2009

Apartamentele noi sunt luxul de criza de pe piata chiriilor, care muta pretentiile in cartiere.

Asta pentru ca aceste locuinte nu sunt mereu localizate in puncte-cheie din Capitala sau din marile orase, dar ofera un confort sporit la preturi cu 30%-50% mai mari fata de unitatile din blocurile vechi.

De regula, ele sunt gata mobilate si utilate si sunt administrate de firme, care aduc astfel in Romania sistemul inchirierilor din Occident.

Daca un apartament de doua camere vechi in zona Ghencea, din Capitala, de exemplu, se inchiriaza cu 350 de euro, pentru unul nou pretul porneste de la 500 de euro.

Tarifele practicate in prezent sunt insa cu pana la 30% mai mici fata de 2007, cand au fost finalizate primele constructii rezidentiale noi.

Scaderea lor s-a datorat atat crizei economice, cat si numarului din ce in ce mai mare de unitati disponibile. In cazul unei garsoniere, chiria porneste de la 350-400 de euro, in timp ce pentru un apartament de lux, pretul ajunge la 800-1.000 de euro.

Diferentele de pret vechi-nou sunt mai mici in alte orase: in Sibiu, de exemplu, o garsoniera veche se inchiriaza cu 150 de euro, iar una noua cu 190 de euro.

Chiriasii cu diplomat si salarii de peste 1.000 de euro pleaca din centru pentru a se muta in Drumul Taberei, Politehnica sau Colentina, in noile complexuri rezidentiale.

“Circa 20% dintre clientii nostri sunt straini, iar restul romani. Ei prefera in special blocurile din apropierea centrelor de afaceri”, spune Daniela Ivan, directorul companiei Benevo, care are in portofoliu circa 800 de apartamente noi.

Agentii imobiliari spun ca principalele avantaje ale unui bloc nou sunt nivelul de igiena, facilitatile din complex (paza, piscina), precum si locul de parcare aferent.

“Pentru acesta din urma, chiriasul plateste, lunar, 15 euro pentru locul suprateran si 20 de euro pentru cel subteran“, spune Mihaela Alexandroiu, broker/owner la Re/max Bastion. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe