Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 mai 2010

Autostrada Transilvania: 700 de mil lei pentru continuarea lucrarilor in 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministerul Transporturilor are nevoie, in acest an, de 3,16 miliarde de lei pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, insa a primit de la buget doar 700 de milioane de lei, in conditiile in care datoriile catre Bechtel erau la finele anului trecut de 903 milioane de lei, potrivit Mediafax.

autostrada,bechtel,berceanu,transilvaniaIn prezent, constructorul autostrazii are in lucru ultimii zece kilometri din tronsonul Campia Turzii-Gilau si sectorul Suplacu de Barcau-Bors, in lungime de 64 de kilometri.

„In contextul in care valoarea fondurilor aprobate de la bugetul de stat pentru proiectul Autostrada Transilvania (in valoare de 700 milioane de lei) sunt insuficiente pentru achitarea datoriilor inregistrate la sfarsitul anului 2009 (903,92 milioane de lei), antreprenorul Bechtel International a redus treptat ritmul lucrarilor pe cele doua sectiuni”, potrivit unui document al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Pana la finele lunii aprilie, MTI a platit Bechtel 607,6 milioane de lei ca parte a datoriilor si mai are de achitat 394 milioane de lei. Tronsonul Campia Turzii-Gilau are o lungime de 55 de kilometri, din care au fost finalizati anul trecut 42 de kilometri.

De asemenea, compania americana a realizat anul trecut si viaductul de pe sectorul Suplacu de Barcau-Bors, in lungime de doi kilometri.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat saptamana trecuta, la Cluj, ca prioritatile ministerului sunt proiectele cu bani europeni nerambursabili, apoi lucrarile unde exista fonduri de la banci straine, iar abia pe locul trei sunt lucrarile cu bani exclusiv de la buget, cum este cazul Autostrazii Transilvania.

Berceanu a spus ca a sugerat Bechtel sa ia un imprumut pentru finantarea lucrarilor la Autostrada Transilvania pe tronsoanele Turda-Campia Turzii si Gilau-Nadasel.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a declarat, in luna martie, la Zalau, ca lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua in acest an, prioritare fiind tronsoanele Turda-Campia Turzii si Gilau-Huedin. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe