Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 mai 2010

Baumix: Piata materialelor de constructii a scazut cu 30% in T1

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Piata locala a materialelor de constructii a scazut in T1 2010 cu 30%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, ajungand in aprilie la nivelul lunii aprilie 2007, principala cauza fiind lipsa proiectelor noi in 2009, care ar fi generat venituri si la inceputul acestui an, potrivit Baumix, citat de NewsIn.

baumix,constructii,materiale,piata,proiecteIn acest sens, primul trimestru din 2009 a beneficiat de proiectele incepute in 2008, astfel incat nu a fost atat de afectat de criza din domeniul constructiilor.

In ceea ce priveste volumul de vanzari realizat de Baumix in luna aprilie 2010, acesta a crescut cu 30% fata de luna precedenta.

Dupa un inceput de an mai dificil, marcat de o reticenta a clientilor in a investi in constructii sau lucrari de amenajare, reprezentantii companiei considera ca trendul de crestere a volumelor se va mentine si in lunile viitoare.

Strategia Baumix se bazeaza in prezent pe doua directii: reducerea costurilor si adaptarea ofertei de produse la conditiile de piata si la nevoile clientilor.

„In ceea ce priveste optimizarea costurilor, cel mai important pas a fost relocarea fabricii de la Gherla, intr-un sediu propriu, anexat fabricii din Ploiesti, care a dus la o scadere semnificativa a costurilor adiacente de tip chirie, transport, costuri pentru stocuri, costuri de regie etc.”, a declarat Razvan Bobe, director in cadrul producatorului de materiale de constructii Baumix.

Piata materialelor de constructii a atins in 2009 valoarea de 5,5 miliarde euro, in scadere cu 27% fata de 2008, potrivit Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR).

In anul 2010, conform estimarilor Baumix, piata va inregistra scaderi de 10-20% daca nu se vor revigora actiunile statului – programul Prima Casa, Anveloparile.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe