Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 sept. 2009

BCR BpL: 85% dintre romani vor sa investeasca in locuinta

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Numarul persoanelor care intentioneaza sa investeasca in locuinta a crescut la 85% din populatia urbana in 2009, de la 72% in 2007, arata un studiu realizat de compania de cercetare IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinte, informeaza NewsIn.

Astfel, cea mai mare parte, respectiv 54% din respondentii din randul populatiei urbane, vor sa adauge dotari noi in locuinta. In 2007, 40% isi manifestau aceasta intentie.

Pentru reparatii majore, intentionau sa investeaca 42% dintre persoane in 2009, fata de 23% cu doi ani in urma.

Totodata, 16% au raspuns ca vor sa cumpere o locuinta pentru copii, fata de 8% in 2007. In cadrul studiului realizat anul acesta, 15% din persoanele chestionate din mediul urban dorea sa cumpere o locuinta, fata de 13% in 2007.

Construirea unei case este considerata o optiune preferabila de catre 12% dintre romanii din mediul urban, fata de 15% in 2007.

In acelasi timp, studiul de piata realizat de IRSOP pentru BCR BpL arata ca piata totala pentru produsele de economisire-creditare reprezinta 6,54 milioane persoane in Romania, respectiv locuitori din mediul urban, cu varste intre 20 si 65 de ani, cu venit stabil.

Din aceasta piata totala, 25%, respectiv 1,6 milioane persoane sunt interesate de acest tip de produse.

Dintre acesti, cei cu probabilitate ridicata sa incheie un contract cu o banca pentru locuinte in urmatoarele 12 luni, respectiv clientii potentiali, reprezinta 7% din piata totala, adica 440.000 de clienti.

O concluzie a studiului IRSOP este ca vulnerabilitatea economica mareste atractie pentru produsele de economisire creditare, in sensul ca persoanele care se considera expuse riscului de somaj au o inclinatie mai ridicata catre acest tip de produs bancar.

Astfel, 63% dintre cei care se considera mai expusi riscului de somaj apreciaza prima de la stat, fata de 53% dintre cei care nu se cred expusi somajului.

Pe de alta parte, 56% dintre cei expusi somajului apreciaza dobanda mica la creditele acordate de bancile pentru locuinte, fata de 46% dintre cei neexpusi la somaj.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe