Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 iul. 2009

BCR incepe sa dea credite prin „Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Banca Comerciala Romana (BCR) primeste de luni solicitarile de credit prin programul Prima Casa si documentatia necesara, in conditiile in care joi a semnat Conventia cu Fondul de Garantare a Creditelor, a anuntat banca, citata de NewsIn.

Peste 10.000 de persoane si-au exprimat pana acum intentia de a-si achizitiona o locuinta cu ajutorul unui credit ipotecar Prima Casa.

Creditul pentru investitii imobiliare BCR „Prima Casa” se adreseaza persoanelor care vor sa isi achizitioneze o prima locuinta cu ajutorul unui credit bancar, se arata in comunicat.

Nivelul de dobanda este Euribor la trei luni, plus 3,8 puncte procentuale.

Astfel, pentru un credit de 50.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (care variaza in functie de nivelul Euribor) este de 265 euro, potrivit bancii.

Mai exista un comision de acordare de 0,5% aplicat la valoarea creditului si un comision de evaluare de 300 de lei, plus taxa pe valoare adaugata (TVA), ambele percepute o singura data.

In functie de profilul de risc al fiecarui solicitant, banca accepta pana la patru coplatitori, se mai arata in comunicat. Potrivit legii, clientul mai are de achitat un comision de gestiune de 0,37% al FGCIMM aplicat la valoarea creditului aprobat.

Comisionul de gestiune se va plati catre FGCIMM in fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la 31 decembrie al anului precedent. Eligibilitatea solicitantului se stabileste in functie de conditiile specifice prevazute de normelor interne de creditare ale BCR.

Creditul ipotecar Prima Casa BCR poate fi utilizat atat pentru achizitionarea de locuinte finalizate, cat si pentru achizitia de locuinte in curs de construire.

Pentru cea de-a doua varianta clientul trebuie sa prezinte bancii antecontractul de vanzare-cumparare sau contractul de constructie.

FGCIMM va emite o promisiune de garantare care va avea valabilitate pe perioada de constructie a locuintei, dar nu mai mult de 18 luni.

BCR le ofera clientilor care iau un credit BCR Prima Casa o reducere de 3 puncte procentuale fata de dobanda standard pentru creditul de descoperit de cont pe cardul de debit din Pachetul de cont curent.

Astfel, dobanda oferita pentru descoperitul de cont este de 14.23% pe an (Robor la 3 luni + 4%, fata de Robor la 3 luni + 7%, cat este in oferta standard a bancii).

Mai mult, toate celelalte costuri legate de acest produs (cum ar fi comisionul de analiza si cel de acordare) au fost reduse la zero.

BCR va acorda credite in valoare de 308 milioane euro prin programul Prima Casa. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe