Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 iun. 2010

Becali vrea sa faca locuinte pentru Prima Casa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Firma Arcom Bucuresti, controlata de Gigi Becali, vrea sa dezvolte mai multe proiecte, precum un ansamblu rezidential sau un complex comercial de tip Dragonul Rosu, dar asteapta normele pentru finantarea constructiilor prin Prima Casa si dezghetarea creditarii, conform Mediafax.

becali,prima,casa,locuinte,apartamente„Vrem sa facem, prin programul «Prima Casa», un ansamblu rezidential foarte mare. Din pacate nu s-au publicat modalitatile de finantare a constructiei de locuinte prin acest program„, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Vasile Geambazi, presedintele si directorul general al companiei, si nepot al omului de afaceri Gigi Becali.

Actionarii Arcom au aprobat in aprilie, de principiu, majorarea capitalului companiei prin aport in natura, cu terenuri apartinand lui Becali in zona Pipera, pe care ar urma sa fie dezvoltat proiectul rezidential.

Terenurile nu au fost evaluate, iar cele patru variante propuse actionarilor pentru derularea operatiunii au circa 20.000 de metri patrati, a spus Geambazi.

„Daca exista finantare si sunt bani, facem”, a spus Geambazi.

El a precizat ca proiectul ar urma sa aiba in jur de 70 „apartamente pe pamant”, cu 300 de metri patrati de curte fiecare, pretul de vanzare al fiecarei unitati urmand sa fie de 70.000 de euro. 

O alta investitie a companiei, pentru care ar putea coopta si alti investitori, vizeaza dezvoltarea unui proiect de depozite si spatii comerciale, similar Dragonul Rosu, in zona Berceni, unde Becali detine o suprafata de 33 de hectare.

Reprezentantul Arcom a precizat ca pentru acest proiect compania asteapta obtinerea aprobarilor necesare, dar si a finantarii, iar lucrarile ar urma sa inceapa cel mai repede in primavara anului viitor.

In plus, Arcom a solicitat Metrorex facilitarea accesului in respectiva locatie, pana la soseaua de centura, in conditiile in care exista o linie de suprafata finalizata.

Geambazi a afirmat ca pe terenul din zona respectiva exista mai multe variante de investitii, dar care depind si de existenta cererii. 

Compania mai detine „doua-trei terenuri” in centrul Capitalei, pe care vrea sa realizeze proiecte imobiliare de dimensiuni mai reduse, una dintre variante luand in calcul si relocarea sediului companiei si transformarea celui existent intr-un spatiu de birouri, potrivit sursei citate.

Geambazi sustine ca firma, care mai are in prezent 70 de angajati, va mai face angajari, in functie de lucrarile existente, dar ca nu este interesata in prezent sa participe la licitatii de lucrari publice.

„Statul liciteaza cu mentiunea clara ca daca alocarea bugetara nu este indestulatoare, constructorii sa lucreze pe banii lor, motiv pentru care nu am dorit sa participam la licitatii”, a spus Geambazi.

Arcom este controlata de Gigi Becali, un alt actionar important fiind SIF Muntenia.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe