Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 apr. 2010

Bechtel va continua lucrul la autostrada

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Compania americana Bechtel a anuntat, joi, ca intentioneza sa continue in 2010 lucrarile la trei tronsoane ale autostrazii, acesta fiind si motivul pentru care a pastrat 1.200 de angajati, transmite corespondentul NewsIn.

Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al companiei, a participat vineri la o intalnire cu reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Cluj, Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj si prefectul Florin Stamatian, in cadrul careia s-a discutat despre concedierea colectiva pe care o are in vedere Bechtel.

„Deocamdata nu avem un plan de lucrari definitivat. A fost o intalnire foarte buna, am informat autoritatile asupra masurilor pe care le-am luat.

Au inteles ca facem efortui pentru a mentine o forta de munca cat mai numeroasa in Cluj. /…/ Incepand de ieri au fost trimise notificarile individuale, ele vor fi primite pana la sfarsitul lunii, iar din acel moment fiecare angajat are 20 de zile lucratoare de preaviz, vor veni la serviciu patru ore pe zi si restul de patru ore urmand a cauta oportunitati de angajare.

Salariul va fi platit integral in acea perioada, iar la incheierea raporturilor de munca vor mai primi doua salarii compensatorii„, a afirmat Sgarcitu la finalul intalnirii, la care a fost insotit si de Michael Swimford, directorul proiectului Autostrada Transilvania.

Potrivit lui Sgarcitu, Bechtel are de gand sa continue lucrarile in 2010 pe trei santiere, doua in Cluj si unul in Bihor, la Suplacul de Barcau, de aceea a pastrat 1.200 de muncitori.

„Speram ca in zilele urmatoare, saptamana viitoare sau la inceputul lunii, mai sa avem mai multe detalii despre finantarea lucrarilor pentru anul 2010. Noi speram sa lucram chiar pe trei santiere, adica pe sectiunea intre Campia Turzii si Turda, sa incepem sectiunea dintre Gilau si Nadaselu si sa continuam lucrarile din Bihor, la sectiunea 3C, dar inca o data va spun, totul depinde de finantare”, a mai spus oficialul Bechtel.

287 de persoane din cei concediati sunt din judetul Clu, iar 510 din cei 700 sunt angajatii de la punctul de lucru din judetul Cluj.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe