Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 Iunie 2010

Berceanu ar putea rezilia contractul cu FCC, privind autostrada Timisoara-Arad

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 03 Iunie 2010

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Calafat, ca institutia pe care o conduce vrea sa rezilieze contractul incheiat cu compania spaniola FCC Construction pentru realizarea segmentului de autostrada Timisoara-Arad, intrucat lucrarile stagneaza, informeaza Mediafax.

contract,fcc,autostrada,berceanuBerceanu le-a transmis joi reprezentatilor FCC Construction, care se ocupa si de constructia pe zona bulgara a podului de la Vidin-Calafat, ca va rezilia contractul pentru autostrada Timisoara-Arad.

“Aici (la Calafat, n. r.), am vorbit cu reprezentantii FCC, care lucreaza la pod pe partea bulgara, pentru ca-i avem si noi in Romania pe diverse contracte, printre care unul este portiunea de autostrada de pe Culoarul IV, din zona Aradului, unde sunt vreo 20 de kilometri de autostrada, o portiune castigata de ei, si unde de aproape un an se gandesc si au tot felul de trairi, probabil in Spania, ca in tot cazul acolo pe lucrare nu se vede nimic”, a spus Berceanu.

El a adaugat ca reprezentantii companiei au fost chemati, joi dupa-amiaza, la Bucuresti, pentru a li se pune in vedere ca daca nu se apuca de lucrari contractul va fi reziliat. 

“Ei sunt convocati astazi (joi – n. r.) la minister, iar maine sau dupa-amiaza o sa am si eu o discutie cu ei in care o sa li se arate articolele din contract, pe baza carora, din cauza ca nu le-au respectat, noi o sa incepem procedura de reziliere.

Daca ei or sa considere ca e o chestiune care ii intereseaza si or sa se apuce foarte repede de lucrare, atunci poate nu o sa se ajunga la reziliere. Daca nu, o sa se ajunga la reziliere”, a mentionat Berceanu.

Ministrul Transporturilor sustine ca de-a lungul timpului, pe diverse lucrari de infrastructura, au mai existat probleme cu firme care, dupa ce au primit licitatia pentru lucrari, “uitau” sa execute contractul.

“Noi avem foarte multe contracte, inclusiv pe aici, prin zona, catre Filiasi, de la Targu Jiu spre Valea Jiului, unde au castigat firme, care dupa ce au castigat au luat ceva avans si dupa acea au uitat de lucrarea respectiva. Nu-mi place ideea de a rezilia contracte, dar nici nu-mi place ideea ca cineva sa creada ca nereziliind poate sa-si bata joc de orice fel de contract” a apreciat Berceanu.

El a spus ca nu are “nicio retinere” sa rezilieze contractele de lucrari intarziate. 

“Eu nu am avut nicio retinere sa reziliez contractele.

Daca au semnat un contract nu pot sa vina sa spuna ca a cam plouat, ca a cam nins, ca si cum Romania era ori in Sahara, unde nu trebuia sa ploua si a fost o surpriza ca a plouat, sau la Ecuator, unde nu trebuia sa ninga si a fost o surpriza ca a nins”, a declarat ministrul Transporturilor.

Berceanu a aratat ca firmele care au castigat lucrari in urma licitatiilor s-au obisnuit ca daca se intarzie lucrarea contractele oricum nu se reziliaza. 

“Cand am mai fost vreo opt luni ministru am mai reziliat ceva contracte. In ultimii 20 de ani nu prea s-au reziliat contracte si de aceea s-au invatat foarte multi constructori ca in Romania, chiar daca mai intarzii, chiar daca mai maresti preturi, pana la urma se gaseste o solutie si nu se reziliaza contractul”, a sustinut Berceanu.

Segmentul de autostrada Arad-Timisoara necesita costuri de 270 milioane euro, suma care include si constructia centurii Arad. Licitatia a fost castigata de companiile FCC din Spania si Astaldi din Italia.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe