Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 feb. 2010

Berceanu compara situatia finantarii Autostrazii Transilvania cu o cura de slabire

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marti, ca finantarea Autostrazii Transilvania in 2010 se poate compara cu o cura de slabire sau cu diabetul, in sensul ca, desi sunt disponibile fonduri, nu pot fi cheltuite sume mai mari decat cele bugetate, pentru ca s-ar depasi deficitul. 

„Pentru finantare nu trebuie planuri, trebuie bani. Inca de anul trecut le-am spus celor de la Bechtel ca in 2009 vor lucra pentru ca nu prea sunt proiecte cu finantare europeana nerambursabila (…) si ca din 2010 prioritatile vor fi proiectele cu cofinantare a fondurilor nerambursabile de la UE”, a spus Berceanu la Senat, potrivit Mediafax.

El a aratat ca prioritatea numarul doi pentru Executiv va fi cofinantarea proiectelor cu bani de la Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si abia al treilea nivel proiectele cu bani exclusiv de la buget.
„Asta se intampla acum, pentru ca banii sunt mai putini de la buget. Daca nu reusim sa gasim o formula care sa nu ne creeze probleme referitoare la deficitul bugetar, nu o sa fie foarte bine cu Autostrada Transilvania„, a spus ministrul Transporturilor.
El a precizat ca problema fondurilor pentru Autostrada Transilvania este imposibilitatea de a cheltui bani peste nivelul prevazut in bugetul pe 2010.
„Daca noi avem un buget de 10,6 miliarde de lei anul acesta, nu putem sa cheltuim, indiferent de unde vin banii, decat 10,6 miliarde de lei. Surse de finantare exista, sunt bani de la BEI (…). Daca cheltuim din ei, depasim deficitul bugetar. Problema nu e sa facem rost de bani, ci sa avem voie sa ii cheltuim„, a aratat ministrul Transporturilor.
El a comparat situatia cu tinerea unei cure de slabire.
„E ca cineva care e la cura de slabire si, chiar daca are in frigider, nu are voie. Sau cineva care e bolnav de diabet. Chiar daca are niste bomboane prin casa, pentru el nu e voie”, a spus ministrul.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe