Berceanu: In 2010 pot fi receptionati 101 km de autostrada, daca va exista finantare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 22 Decembrie 2009, Ultima actualizare: 22 Decembrie 2009

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, marti, ca in 2010 ar putea fi receptionati 101 kilometri de autostrada, daca va exista finantare.

“Atata vreme cat nu vor fi finantari corespunzatoare, nu vor putea fi schimbari apreciabile in ceea ce priveste infrastructura de transport. Daca sunt putini bani, ii vom da acolo unde putem sa terminam lucrarile incepute”, a afirmat Berceanu, marti, la audierile comisiilor parlamentare de specialitate pentru un nou mandat de ministru al Transporturilor, precizeaza Mediafax.

Defalcat, cei 101,46 kilometri reprezinta 12 kilometri din tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, 42,5 kilometri tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, centura Sibiu in lungime de 17,56 kilometri, 9,4 kilometri din tronsonul Turda-Gilau al Autostrazii Transilvania, doi kilometri din viaductul de la Suplacu de Barcau si 18 kilometri de la Dolea-Sarsig (judetul Bihor) din Autostrada Transilvania.

In 2010, Ministerul Transporturilor intentioneaza sa efectueze lucrari de constructie a autostrazilor pe 508,16 kilometri, sa lucreze la 12 centuri ocolitoare, respectiv 205 kilometri, si sa finalizeze modernizarea a 855 kilometri de drumuri nationale.

Astfel, urmeaza ca in 2010 sa fie finalizate centurile Timisoara, Iasi, Oradea, Cluj Est, Bucuresti Nord si pasajele de pe soseaua Ploiesti Vest.

Necesarul de fonduri pentru intretinerea drumurilor nationale in 2010 este de 2,25 miliarde lei, din care de la bugetul de stat 1,26 miliarde lei, venituri proprii 935 milioane lei si credite externe 59 milioane lei.

Pentru reparatii capitale, necesarul de fonduri de la bugetul de stat este de 795 milioane lei, iar pentru finantarea lucrarilor de eliminare a efectelor inundatiilor, anul viitor este necesara suma de 1,049 miliarde lei, din care de la bugetul de stat 489 milioane lei si credite externe 560 milioane lei.

Astfel, necesarul de fonduri al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pe anul 2010 se ridica la 17,37 miliarde lei, in crestere cu 88% fata de resursele asigurate in acest an.

Din valoarea de 17,37 miliarde lei, ministerul solicita 13,071 miliarde lei de la bugetul de stat, 1,95 miliarde lei din credite externe, 1,42 miliarde lei din fonduri nerambursabile de la UE si 935 milioane lei din venituri proprii.

Recent, Berceanu a declarat ca va solicita Ministerului Finantelor sumele reprezentand 3,5% din PIB pentru bugetul ministerului pe 2010.

“Chiar daca am spus de mai multe ori ca, pentru 2010, avem nevoie de 3,5% din PIB, discutiile recente sunt tot la fel, adica 1,3% din PIB, ceea ce reprezinta cea mai mica alocare de fonduri din tarile europene”, a spus Berceanu.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe