Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 oct. 2009

Berceanu: Portiunea Tg.Mures – Bors a Autostrazii Transilvania va fi construita de Bechtel

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marti, pe santierul din comuna Gilau al Autostrazii Transilvania, ca tronsonul dintre Targu Mures si Bors va fi construit de antreprenorul general al lucrarii, Bechtel, transmite corespondentul NewsIn.

„Depinde foarte mult de ce bani vor fi alocati anul viitor si anii viitori si banii alocati depind foarte mult de felul in care noi cu totii decidem sa impartim banii pe care ii avem la dispozitie in bugetul de stat./…/ Eu am avut mai multe discutii cu conducerea Bechtel, si cei de aici si cei din strainatate au venit de mai multe ori si ne vom adapta la nivelul de fonduri pe care il vom avea anul viitor. Cel putin, cred eu, ca ar trebui mers pana la Targu Mures, intr-o etapa imediat urmatoare, si finalizate lucrarile care sunt incepute in zona Bors, viaductul si toata acea portiune, lucrari care in cursul anului viitor s-ar putea realiza”, a spus Berceanu.

Ministrul in exercitiu al Transporturilor considera ca portiunea de autostrada de la Brasov pana la Targu Mures ar putea fi facuta tot de firma Bechtel.

„Pe o perspectiva mai lunga eu cred – depinde aceasta situatie de fondurile multianuale cum vor veni – ca trebui sa incercam finalizarea portiunii de la Targu Mures pana la granita, in sistemul in care exista contractul cu firma actuala, cu firma Bechtel, pentru ca sunt lucruri incepute si se pot face legaturile, iar in legatura cu portiunea de la Brasov pana la Targu Mures, eu tot cu firma Bechtel am avut mai mult discutii pentru diverse variante, nu neaparat am ajuns la o concluzie”, a spus Berceanu, adaugand ca dupa finalizarea primilor 42 de km de autostrada ministerul va putea negocia cu Bechtel mai limpede.

Acesta a subliniat ca pentru tronsonul Targu Mures – Brasov al autostrazii nu sunt fonduri, astfel ca ministerul analizeaza solutia implementarii unui parteneriat public-privat cu firma Bechtel.

„Semnul cel mai mare de interbare este cu portiunea de la Brasov la Targu Mures, unde nu exista fonduri, deci in perspectiva urmatorilor trei -.patru ani, daca putem sa imaginam variante in care sa existe fonduri pentru ce am spus, de la Targu Mures spre granita, nu exista, in acelasi timp, si fondurile de acolo/…/ Am discutat alte oportunitati de finantare, se gandesc dansii (n.red. – Bechtel), ne gandim si noi … parteneriat public-privat. Am discutat la nivelul de evaluare de posibilitati”, a afirmat Berceanu, adaugand ca pe primii 42 de km din tronsonul 2B al autostrazii costurile sunt de 12 milioane de euro pe km, incluzand aici si proiectarea ei.

Ministrul a afirmat ca licitatiile pentru spatiile de servicii pe autostrada vor fi organizate anul viitor.

In ceea ce priveste negocierile cu Petrom pentru mutarea campului petrolifer din calea tronsonului 3C al Autostrazii Transilvania, Berceanu a evitat sa dea detalii privind costurile acestei mutari, care vor fi suportate de bugetul de stat.

„Inca nu am ajuns la o suma, suntem inca in discutii, mai avem niste variante si altfel”, a spus Berceanu, respingand cifra de 50 de milioane de euro inaintata de presa.

Referitor la stadiul lucrarilor la primii 42 de km din Autostrada Transilvania, Emil Boc a spus ca acestea sunt in proportie de 95% finalizate.

„Avem 39 de km de autostrada asfaltati, 33 de km in forma finala, ceea ce inseamna ca peste 95-96-97% din cei 42 de km de la Gilau la Campia Turzii sunt finalizati”, a spus premierul.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe