Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 Octombrie 2009

Boc: Majoritatea locuintelor din Prima Casa sunt de dinaninte de 1989

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 09 Octombrie 2009

Fondul de Garantare a Creditelor IMM a aprobat pana in prezent un numar de 4.740 dosare depuse pentru contractarea de credite cu garantia statului in vedrea achizitionarii unei case, cele mai multe solicitari fiind insa formulate pentru locuinte construite inainte de 1989, a anuntat premierul Boc.

Premierul Emil Boc a sosit, vineri, la sediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM , anuntand ca intentioneaza sa verifice modul in care este derulat programul “Prima Casa”, prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoane fizice, informeaza Mediafax.

In urma cu trei saptamani, premierul a cerut Fondului de Garantare a Creditelor sa solutioneze rapid dosarele restante la “Prima Casa“, prin proceduri care sa fie stabilite cu Asociatia Romana a Bancilor, sustinand totodata ca este nevoie de o mai mare flexibilitate din partea institutiilor de credit implicate.

“In acest moment sunt 5.200 de solicitari. In medie, se rezolva in jur de 150 de contracte pe zi. (…) Cam 48% din totalul solicitarilor sunt apartamente cu doua camere. In ceea ce priveste localitatile din tara, Bucurestiul se detaseaza cu 34% din solicitarile aprobate, Clujul cu 7,15, Timisul cu 5,57 si urmeaza Brasovul, Iasul, Sibiul, Constanta – dintre judetele din tara cu cele mai mari solicitari in privinta programului “Prima Casa”, a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Valoarea medie a unei garantii este este 41.600 de euro, in conditiile in care valoarea maxima permisa de lege este de 60.000 de euro.

Premierul a spus ca cele mai multe locuinte sunt deja construite (prin Programul “Prima Casa” se acorda garantii si pentru construirea unei case de la zero, n.r.), dar considera ca Programul are “un efect bun” pentru ca dezgheata creditarea si da posibilitatea persoanelor care stau cu chirie sa achizitioneze o locuinta.

“Cele mai multe sunt locuinte care sunt construite, fie inainte de 1989 sau dupa 1989. Procentul mai mic este cel al locuintelor noi. Si acum, in perioada urmatoare, s-a observat deja o crestere a procentului acelora care vin sa construiasca de la zero sau a locuintelor aflate in “rosu”, a spus el. 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe