Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
23 feb. 2010

Bucurestiul ocupa locul 39 din 63 de orase dupa costul spatiilor de birouri

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Bucurestiul a pierdut o pozitie, ajungand pana pe locul 39, intr-un clasament realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield in 63 de orase din lume, in functie de costul de ocupare a spatiilor de birouri.

Costul anual de ocupare a spatiilor de birouri din centrul Bucurestiului, incluzand chiria si cheltuieli cu diverse servicii, este de, 339 de euro nivel similar cu cel din Tel Aviv (Israel) si Lisabona (Portugalia), se arata in studiul Office Space Across the World 2010 realizat de Cushman&Wakefield, precizeaza Mediafax.

„Orasele secundare din Romania au condus trendul descendent al valorii chiriilor, care s-au redus cu 20% in 2009 la nivel national. Avand in vedere ca se anticipeaza ca cererea sa ramana redusa, este de asteptat ca orice revenire a pietei sa fie un proces de lunga durata”, se arata in studiu.
Potrivit autorilor studiului chiria din zona centrala din Bucuresti se situeaza la 19,5 euro pe metru patrat pe luna, adica 275,29 euro pe an, acestia estimand o continuare a scaderii si in 2010.
Costul de ocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti este printre cele mai reduse din Europa Centrala si de Sud-Est, niveluri mai scazute fiind inregistrate in Bratislava – 290 de euro/mp/an, Kiev – 284 euro/mp/an, Belgrad – 223 euro/mp si Sofia – 205 euro/mp.
Alte capitale din regiune, respectiv Budapesta, Praga si Varsovia, se claseaza pe pozitii superioare in top, cu valori ale costului de ocupare a spatiilor de birouri de 350 euro/mp/an, 404 euro/mp/an, si, respectiv, 395 euro/mp/an.

Pe primul loc in clasament se afla Tokio, care a detronat Hong Kong, cu un cost de 1.441 euro/mp/an.
Pe urmatoarele pozitii se afla Londra, cu un cost de 1.220 euro/mp/an, Hong Kong – 1.207 euro/mp/an si Dubai – 899 euro/mp/an.
Cele mai mici costuri se inregistreaza pentru birourile din Quito (Ecuador)- 127 euro/mp/an, Lima (Peru) – 154 euro/mp/an si Talin (Estonia) – 156 euro/mp/an.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe