Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 August 2009

“Casa ungureasca”, un program care le place tot mai multor romani

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 22 August 2009

Programul “Prima Casa” are la Arad o alternativa: creditele oferite de bancile maghiare in conditii avantajoase pentru achizitii imobiliare in tara vecina.

Casa in Ungaria, cu bani putini si finantare de la o institutie bancara din tara vecina- asta este contraoferta ungurilor la “prima casa” romaneasca. Exista si firme specializate gata sa le ofere asistenta romanilor dornici de a avea propria locuinta peste granita, informeaza Romania Libera.

Totul este posibil, pentru ca bancile unguresti vor sa acorde credite cat mai multe, dobanzile sunt mai mici decat la un credit de nevoi personale sau decat la unul imobiliar obisnuit din Romania, preturile caselor din apropierea frontierei romano-maghiare sunt relativ scazute, iar creditarea se poate obtine si pe baza unor acte din Romania, conditiile fiind deosebit de avantajoase.

Un birou de intermedieri imobiliare si credite centrat pe clientii romani se afla chiar pe strada principala, in apropierea primariei din localitatea maghiara Batania, aflata la 28 kilometri de Arad.

Aici, dupa 2007, s-au mutat cateva sute de romani care si-au achizitionat la inceput case si la preturi de 5.000 de euro, cu toate utilitatile: apa, canalizare, gaz metan.

Romanii spun ca taxele si impozitele sunt extrem de mici, dar amenzile sunt mari, fiind, de exemplu, taxati daca nu-si tund gazonul din fata casei sau daca gradinile lor sunt napadite de buruieni.

Doritorii romani de case unguresti trebuie doar sa vina la un birou specializat din tara vecina, cu un dosar care contine cartea de identitate, pasaport sau permis de conducere, adeverinta de venit de la Finantele din Romania, fisa fiscala pe anul 2008 si un extras de cont al ultimelor trei luni.

Pentru suma de 360.000 forinti, la care se adauga TVA, adica aproape 1.500 de euro, este intocmit dosarul de creditare, toate actele fiind traduse si legalizate de un traducator autorizat. La aceasta suma se mai adauga 5% comisionul firmei de intermediere.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe