Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 apr. 2018

Ce facilități oferă o „casă inteligentă” și cât costă o astfel de proprietate în România

scris de Corina Varlan in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

casa inteligenta

Conceptul de „casă inteligentă” a devenit tot mai atractiv și mai căutat la nivel mondial. Este adevărat că ideea în sine nu este una nouă, încă din anii ’70 fiind dezvoltate astfel de soluții, dar evoluția accelerată a tehnologiei din ultimii ani a făcut ca sistemele de automatizare folosite să ofere tot mai mult confort și siguranță proprietarilor.

Piața este atât de dinamică pe acest segment încât dezvoltatorii de tehnologie „smart”, în principal companii-gigant, estimează că aceasta va ajunge să depășească 40 de miliarde de dolari până în 2020 și au planuri tot mai ambițioase pentru integrarea acestor sisteme în locuințe încă de la stadiul de proiect.

Află AICI unde poți cumpăra o casă inteligentă în România.

În prezent, o casă inteligentă îți permite, printre altele, să setezi temperatura pe care ți-o dorești într-o anumită cameră direct de pe smartphone sau de pe tabletă, să pornești aerul condiționat acasă înainte să pleci de la birou sau, de ce nu, să pornești muzica preferată la o anumită oră dimineața pentru a te trezi cu o stare de bine de fiecare dată. Pe lângă controlul temperaturii sau al intensității luminoase, există și sisteme pentru siguranța proprietarilor, fie că este vorba despre posibile tentative de intrare prin efracție, fie de senzori de fum pentru prevenirea incendiilor, toate integrate în tehnologia „smart”.

Astfel de case inteligente există și în țara noastră, unele dintre ele dispunând chiar de cele mai noi tehnologii în domeniu. Un exemplu în acest sens este o proprietate aflată în cartierul Borhanci din Cluj-Napoca.

În cazul acesteia, tehnologia smart permite controlarea tuturor sistemelor din interiorul, dar și din exteriorul casei de pe telefon sau de pe tabletă.

casa inteligenta cluj

Locuința are o suprafață utilă de aproape 540 de mp, dispune de parter și etaj și a fost scoasă la vânzare recent pentru suma de 2,19 milioane de euro, aflându-se în portofoliul RE/MAX Grup de Lux, parte a rețelei de agenții RE/MAX România.

Aceasta dispune de trei sisteme distincte menite să asigure confortul proprietarilor, de un sistem de ventilație pentru cinci schimburi de aer pe oră, un sistem de aer condiționat integrat care deservește întreaga locuință și de un sistem audio, atât în interior, cât și în exterior, cu dolby surround.

Găsești AICI mai multe detalii despre această proprietate de lux.

casa inteligenta cluj-napoca

În plus, iluminatul poate fi controlat inclusiv de pe display-urile fixe aflate în fiecare încăpere.

Toate aceste caracteristici sunt completate de un design cu elemente futuriste și de un spațiu exterior foarte generos, locuința fiind amplasată pe un teren de 5.800 de mp.

Grădina este amenajată în stil japonez, având chiar și un iaz populat cu crapi Koi. Tot aici găsim și o piscină încălzită cu sistem endless pool, o terasă, mai multe spații de relaxare și un pavilion cu acces separat care poate fi transformat cu ușurință într-o casă de oaspeți.

Părerile cititorilor
1 părere
 • Calin

  Ca sa fie inteligenta, ii lipsesc detalii importante cum ar fi:
  – control automat al jaluzelelor
  – incalzire solara, ACS si piscina
  – piscina complet automatizata cu sistem de mentinere automatic si control, prin wifi/gsm
  – sistem electric independent fotovoltaic

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
A venit vara, iar preturile apartamentelor din Cluj au plecat in vacanta!

Indicele Blitz Imobiliare a inregistrat in luna iunie 2014 o valoare medie de 987 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3 euro/mp fata de luna anterioara. Apartamentele...

citește mai departe
un pic despre manipularea pietei imobiliare

Piata imobiliara ca orice alt segment economic, si nu numai, este supusa in mod constant unor actiuni de deturnare si …

Continue reading

citește mai departe
Paradoxul preţurilor la apartamente: creşteri versus scăderi

Per ansamblu, locuinţele din întreaga ţară s-au apreciat uşor în ultima lună de iarnă. În ciuda discuţiilor legate de lansarea programului Noua Casă, care ar urma să scoată apartamentele...

citește mai departe
Topul oraşelor cu cele mai mari ieftiniri la apartamente în 2012

Anul trecut a marcat atingerea celei mai mici marje de scădere a preţurilor pe acest segment al pieţei rezidenţiale. Din punctul de vedere al evoluţiei preţurilor la apartamente, 2012...

citește mai departe
Proprietarii de vile îşi resetează aşteptările: Topul celor mai mari ieftiniri pe 2012

Locuinţele scumpe, situate în „zone bune”, au consemnat cele mai mari reduceri anul acesta. După luni – uneori chiar mai bine de un an – de stat cu o...

citește mai departe