Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 aug. 2017

Cele mai MARI vs. cele mai MICI chirii. Top zone în marile orașe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

La fel ca în cazul prețurilor de vânzare, Clujul concurează în mod vizibil Bucureștiul și pe acest segment de piață.

Doar câteva zile ne mai despart de începutul lunii septembrie, însă „vânătoarea” celor mai bune chirii a început deja. Ca atare, Imobiliare.ro a lansat, în urmă cu o săptămână, o nouă ediție a Târgului de Chirii – eveniment online ce reunește cele mai accesibile oferte din marile orașe ale țării (pentru studenți, dar nu numai).

Cele mai mari vs cele mai mici chirii Top zone pe orase

În cele de mai jos, îți prezentăm o nouă analiză asupra acestui segment de piață, utilă tuturor categoriilor de clienți, indiferent de buget. Este vorba despre o comparație între zonele cu cele mai scumpe și, respectiv, cele mai ieftine apartamente de închiriat din patru mari centre universitare ale țării: București, Cluj-Napoca și Timișoara. Studiul ia în calcul prețurile medii solicitate pentru apartamentele cu una, două și trei camere în vara acestui an.

București:

În Capitală, zona cu cele mai mari prețuri pentru închirierea unei garsoniere este Lipscani, unde suma medie solicitată pentru o asemenea proprietate este de 450 de euro pe lună. Pe locul al doilea în clasament se situează Splaiul Unirii și Aviației, unde pretențiile proprietarilor ajung la 425 și, respectiv, 400 de euro pe lună. La polul opus, cele mai ieftine locuințe monocamerale pot fi găsite în zonele Ferentari, Fundeni și Baicului, unde un client ar trebui să scoată din buzunar 140, 143 și, respectiv, 153 de euro pe lună.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cele mai scumpe proprietăți sunt disponibile spre închiriere în zonele Amzei (650 de euro pe lună), Primăverii (566 de euro pe lună) și Herăstrău (540 de euro pe lună). Pe de altă parte, cele mai ieftine unități locative bicamerale pot fi găsite în Balta Albă (190 de euro pe lună), Andronache (203 euro pe lună) și Alexandriei (208 euro pe lună).

În ceea ce privește apartamentele cu trei camere, cele mai mari prețuri sunt practicate în zonele Nordului (unde valoarea medie de listare ajunge la 950 euro pe lună), Piața Victoriei (800 euro pe lună) și Primăverii (750 de euro pe lună). Cele mai accesibile locuințe de acest tip pot fi închiriate în zonele Piața Reșița (264 de euro pe lună), Pache Protopopescu (275 euro pe lună), dar și Rahova (279 de euro pe lună).

Citește și: Chiriile, pe plus de 3 ani încoace. La cât ajung în 2017

Cluj-Napoca:

În capitala Transilvaniei, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră din arealul semicentral ajunge la 450 de euro pe lună – nivel perfect similar cu cel de pe Lipscani, în București. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai ridicate chirii pentru acest tip de locuințe se află, potrivit Imobiliare.ro, zona calea Turzii (260 de euro pe lună), urmată de cartierul Andrei Mureșanu (255 de euro pe lună). Cele mai accesibile prețuri pot fi găsite însă în zonele Dâmbul Rotund (108 euro pe lună), Baciu (138 de euro pe lună) și Grigorescu (149 de euro pe lună).

Pentru potențialii chiriași, zonele cu cele mai scumpe apartamente cu două camere sunt Borhanci (600 de euro pe lună) și Bulgaria (500 de euro pe lună). Cele mai accesibile prețuri pot fi găsite însă în Aurel Vlaicu (225 de euro pe lună) și Dâmbul Rotund (235 de euro pe lună).

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai mari prețuri sunt solicitate de către proprietarii din zona Horea, pretențiile acestora ridicându-se la 1.000 de euro pe lună. Pe locul al doilea se situează proprietățile din zona Europa, ce ajung la 600 de euro pe lună, urmate de cele din cartierul Bună Ziua (530 de euro pe lună). Pe lângă Florești (262 de euro pe lună), localitate ce s-a dezvoltat ca un adevărat cartier al Clujului, cele mai mici prețuri pentru trei camere pot fi găsite în zonele Andrei Mureșanu (282 de euro pe lună) și Gară (300 de euro pe lună).

Timișoara:

Comparativ cu orașul de pe Someș, pretențiile proprietarilor din Timișoara sunt vizibil mai temperate. Astfel, cele mai scumpe garsoniere sunt cele din Bogdăneștilor (294 de euro pe lună), Bălcescu (223 de euro pe lună) și Take Ionescu (220 de euro pe lună); cele mai accesibile zone sunt însă Ghirodei (88 de euro pe lună), Plopi (110 euro pe lună) și Elisabetin (130 de euro pe lună).

Pentru apartamentele cu două camere, cele mai mari prețuri sunt solicitate în zonele Piața Victoriei (470 de euro pe lună), Piața Unirii (450 de euro pe lună) și Medicină (400 de euro pe lună), iar cele mai mici în Brâncoveanu (159 de euro pe lună), Ronat (175 de euro pe lună) și Iosefin (195 de euro pe lună).

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai scumpe proprietăți pot fi găsite în zonele Piața Victoriei (500 de euro pe lună), Take Ionescu (486 de euro pe lună) și Dorobanți (480 de euro pe lună), iar cele mai ieftine în Șagului (247 de euro pe lună), UMT (250 de euro pe lună) și Dacia (262 de euro pe lună).

Iași:

În capitala Moldovei, cele mai scumpe garsoniere sunt disponibile spre închiriere în zonele Independenței (265 de euro pe lună), Aeroport (260 de euro pe lună) și Moara de Foc (260 de euro pe lună); potrivit datelor Imobiliare.ro, cele mai ieftine astfel de proprietăți sunt localizate însă în Bularga (112 euro pe lună), Dacia (124 de euro pe lună) și Metalurgie (129 de euro pe lună).

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, zonele cu cele mai mari prețuri sunt perimetrul semicentral (550 de euro pe lună), apoi Splai Bahlui (400 de euro pe lună) și Independenței (370 de euro pe lună); pe de altă parte, cele mai mici prețuri sunt practicate în Dacia (133 de euro pe lună), Popas Păcurari (170 de euro pe lună) și Canta (199 de euro pe lună).

Nu în ultimul rând, cele mai scumpe locuințe cu trei camere pot fi găsite în Independenței (525 de euro pe lună), Centrul Civic (506 euro pe lună) și Târgu Cucu (500 de euro pe lună), iar cele mai ieftine se află în Dacia (166 de euro pe lună), Gară (186 de euro pe lună) și Mircea cel Bătrân (198 de euro pe lună).

Părerile cititorilor
3 păreri
 • vasile.pusca

  Cei patru apostoli au fost trei: Luca si Matei

  citam din articol
  …….. o comparație între zonele cu cele mai scumpe și, respectiv, cele mai ieftine apartamente de închiriat din patru mari centre universitare ale țării: București, Cluj-Napoca și Timișoara. ….

 • Sabina

  Nu inteleg care este motivul pentru care Aradul nu apare. Platim la fel ca si cei din Bucuresti, Cluj sau Timisoara si nu aparem nici la Bursa Chirilor!

 • Mihai

  Ar trebui sa aveti un corespondent local cand faceti analize de piata cu preturi. Cel putin pe piata Clujului, datele oferite de dvs. sunt complet eronate.
  De exemplu zona Andrei Muresanu este una dintre cele mai scumpe din Cluj, daca nu chiar CEA MAI scumpa, iar dvs. ati prezentat-o ca fiind cea mai ieftina.
  Probabil v-ati uitat ce anunturi online sunt pe piata, dar trebuie sa aveti pe cineva local care sa stie piata locala si care sa confirme lucrurile inainte de publicare.

  Doar un sfat…

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Sfaturi practice, când îți cauți chirie. Cheltuieli pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Îți cauți pentru prima oară o chirie? Încearcă să nu subestimezi efortul financiar pe care trebuie să îl faci la început și nu uita să iei în calcul, măcar...

citește mai departe
Investește echilibrat și ține cheltuielile sub control. Recomandări de la CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară din București

Nu sta cu toți banii cash pentru că în fiecare zi ei se pot devaloriza, mai bine investește echilibrat și ține costurile sub control. Acestea sunt doar câteva dintre...

citește mai departe
Cum găsești repede un chiriaș? Recomandările specialistului

Detaliile contează, atunci când îți pregătești locuința pentru închiriere, nu doar curățenia. Iar o locuință decorată cu gust poate câștiga detașat într-o competiție cu una care dispune de o amplasare...

citește mai departe
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe