Cele mai scumpe case din România la început de 2010

scris de Claudia Ciuta in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 20 Ianuarie 2010, Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2010

DreamHouseÎţi spun de la început că pe multe dintre aceste “case” le poţi numi lejer vile/imobile/case istorice sau palate. După cum vezi şi din titlu în acest articol vorbim despre cele mai scumpe imobile la început de 2010. Pentru Bucureşti am realizat un top 5 pentru că aici le găsim pe cele mai scumpe, iar pentru Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara le-am identificat pe primele 3.
Să le luăm pe rând, de la Bucureşti până la Timişoara.
Concluziile le tragem la final 🙂

În Bucureşti, imobilele istorice sunt la mare preţ
După un an şi jumătate de criză imobiliară, în Bucureşti există numeroase proprietăţi scoase la vânzare pentru un preţ din şapte cifre, inimaginabil pentru românul cu salariu mediu.
Primul loc în clasamentul celor mai scumpe imobile din Capitală este ocupat de o vilă cu 37 de camere al cărei preţ este de 6.999.000 de euro. A fost construită în 1900, este situată în zona Piaţa Romană şi poate fi o bună variantă pentru sediu de ambasadă, sediu central de bancă, restaurant de lux sau cazino.
Pe locul doi, tot în Piaţa Romană găsim o vilă istorică folosită ca ambasadă până de curând. Pentru cele 12 camere şi o suprafaţă utilă de 800 mp se aşteaptă 6.990.000 de euro.
Locul trei îi revine unei vile din zona Universitate al cărei preţ cerut este de 6.000.000 de euro. Are 20 de camere, o suprafaţă utilă de 1.966 mp şi a fost construită în anul 1915.
Locul patru este ocupat de o vilă cu 20 de camere din zona Dorobanţi care este scoasă la vânzare pentru 5.899.000 de euro. Cu o suprafaţă utilă de 1.126 mp şi un teren generos de 1.577 mp, 9 grupuri sanitare, 3 bucătării şi o poziţie rezidenţială deosebită, imobilul este potrivit pentru sediu de ambasadă, policlinică, spital privat sau sediu de firmă. Un aspect interesant este acela că în ultimele şase luni, imobilul s-a ieftinit cu 1.600.000 euro.
Un alt imobil din Piaţa Romană care are un preţ impresionat este o vilă cu 11 camere scoasă la vânzare pentru 5.500.000 de euro. Suprafaţa utilă a acesteia este de 520 mp, iar terenul de 480 mp.

Braşov – Poiana Braşov la concurenţă cu zona centrală
Cel mai scump imobil scos la vânzare în Braşov pe www.imobiliare.ro este un complex format din 7 apartamente care pot fi amenajate individual. Preţul cerut este 2.400.000 de euro, iar imobilul cu o suprafaţă de 500 mp este situat în centrul istoric al oraşului.
Tot în centrul oraşului se află o vilă cu 5 camere, scoasă la vânzare pentru 2.000.000 de euro. Vila a fost construită în anul 2005, are un teren de 1.100 mp, iar preţul cerut este negociabil.
Pentru aceeaşi sumă, poate fi achiziţionată o vilă nouă cu 10 camere din Poiana Braşov. Aceasta are 10 camere, iar suprafaţa terenului ce o înconjoară este de 1.118 mp.

Cluj-Napoca – construcţiile noi surclasează imobilele istorice
În Cluj-Napoca, cel mai scump imobil scos la vânzare pe www.imobiliare.ro este o vilă construită în 2002, cu o suprafaţă utilă de 850 mp şi un teren adiacent de 1.000 mp pentru care preţul cerut este de 2.200.000 de euro. Vila este amplasată în zona Grigorescu, are 3 etaje şi 21 de camere.
Cine dispune de 2.000.000 de euro şi doreşte să îi investească în imobiliare în Cluj, poate alege între o casă cu 6 camere din zona centrală cu o suprafaţă utilă de 800 mp şi un teren generos de 1.750 mp, o vilă nouă în zona Făget cu 15 camere, o suprafaţă de 700 mp şi un teren de 8.500 mp, respectiv o vilă cu 14 camere situată ultra central.

Constanţa – amplasarea face diferenţa
Chiar dacă diferenţa faţă de Capitală este considerabilă, în Constanţa se află cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în provincie.
Locul întâi este ocupat de o vilă din zona Peninsula cu 28 de camere, 5 băi şi terase de 300 mp care şi-a păstrat preţul de 2.800.000 euro, deşi este scoasă la vânzare de un an. Construită în stil neoclasic, unicitatea ei constă în faptul că are 4 faţade armonizate perfect, iar în 1936 în această clădire se afla sediul local al Băncii Româneşti.
Pe locul doi în clasamentul celor mai scumpe proprietăţi din Constanţa se află o vilă cu vedere la mare de 2.000.000 de euro situată în Faleza Nord. Are 9 camere, 10 băi şi a fost construită în 2009. La acestea se adaugă piscina de 40 mp şi teresa de 350 mp. Datorită poziţiei, imobilul are un excelent potenţial turistic.
Topul celor mai scumpe 3 imobile din Constanţa este completat de un imobil istoric cu 58 de camere scos la vânzare pentru 1.8 milioane de euro. Clădirea este situată în centrul Constanţei, în Piaţa Ovidiu, a fost construită în 1922 şi are suprafaţa totală de 1.310 mp.

Iaşi – vând vilă cu 8 camere, situată central, cu 1 milion de euro
Şi pe piaţa imobiliară ieşeană se găsesc proprietăţi scumpe, însă preţurile sunt ceva mai mici decât în restul oraşelor din ţară. Aici, pentru cea mai scumpă casă de vânzare de pe www.imobiliare.ro pretenţiile se ridică la 1.000.000 de euro. Imobilul are 8 camere şi a fost construit în 2001. Clădirea se află în Centrul Civic.
În zona rezidenţială centrală din Iaşi există un alt imobil gata să-şi găsească un nou proprietar pentru 950.000 de euro. Această casă este compusă din 12 camere, 6 bucătării, 6 băi, are o suprafaţă utilă de 700 şi un teren de 3.200 mp.
Cea mai accesibilă vilă din acest top poate fi achiziţionată pentru 800.000 de euro. Imobilul este situat în zona Bucium, a fost construit în 2002, are o suprafaţă utilă de 480 mp, un teren de 2.600 mp, 8 camere, piscină şi aspect hollywoodian.

Timişoara – vilele situate ultracentral sunt cele mai scumpe imobile din oraş
În Timişoara pentru cea mai scumpă casă de vânzare preţul dorit este de 2.500.000 de euro. Cu o suprafaţă de 504 mp, imobilul are 9 camere şi poate servi ca sediu de firma dar şi locuinţă.
Cu 300.000 de euro mai ieftină, dar cu 30 de camere găsim următoarea casă de vânzare din Timişoara. Poziţionată în zona centrală, are o suprafaţă utilă de 891 mp şi suprafaţa terenului adiacent de 1000 mp.
Vila de pe locul trei din topul celor mai scumpe case scoase la vânzare în oraşul de pe Bega este ocupat de o vilă construită în anul 2005 care îşi păstreză preţul rotund: 150.000 de euro. Are 6 camere, 4 băi şi 3 bucătării, iar suprafaţa terenului ce o înconjoară este de 1.500 mp.

Cum am făcut acest top?
Păi suntem principalul portal de anunţuri imobiliare din ţară, aşa că am luat în considerare cele mai scumpe imobile înscrise în portal, dar le-am şi verificat cu agenţiile care se ocupă de vânzarea lor.
După cum se vede, chiar şi la un an şi jumătate de criză imobiliară, în România există numeroase proprietăţi scoase la vânzare pentru un preţ format din şapte cifre, inimaginabil pentru familiile cu venituri medii.
Paradoxal, există interes pentru astfel de proprietăţi, mărturie fiind numărul afişărilor pe care îl înregistrează, însă de cele mai multe ori este vorba doar de o simplă curiozitate.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Agentia de anunturi

    Daca esti agent imobiliar sau ai un apartament si nu stii cum sa-l vinzi,apeleaza la noi.
    Ai nevoie de un promotor?Vrei ca anuntul tau sa fie cunoscut in toata tara ? Apeleaza cu incredere la Agentia de Anunturi Online, anunturi de mica si mare publicitate in ziare nationale, locale, internationale .

    http://www.agentiadeanunturi.ro

  • Tweets that mention Cele mai scumpe case din România la început de 2010 | Blogul imobiliare.ro — Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by imobiliare.ro and claudiaciuta, Stefania Trandafir . Stefania Trandafir said: Cele mai scumpe case din România la început de 2010 http://bit.ly/690fcZ #imobiliare […]

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Timiş: preţul terenurilor a scăzut şi cu 40% în primul semestru

Prezentăm un top al ofertelor de terenuri intravilane pentru construcţii scoase la vânzare în localităţi din apropierea Timişoarei, de la începutul anului şi până în 1 iulie 2010. Cele...

citește mai departe
Constanţa: scăderi de preţ de peste 20%

În primul semestru al acestui an,  cea mai mare scădere de preţuri la terenurile aflate în localităţile din jurul municipiului Constanţa a fost înregistrată în Lazu. Aici preţurile au...

citește mai departe
Braşov: evoluţia preţurilor la terenuri în primul semestru al acestui an

În Braşov, cea mai mare reducere de preţ a fost înregistrată în Săcele. Aici preţurile au scăzut cu 36,8% în primul semestru al acestui an. Preţul mediu cerut în...

citește mai departe
Ilfov: preţuri cu peste 50% mai mici la terenuri

Prezentăm un top al ofertelor de terenuri intravilane pentru construcţii scoase la vânzare în localităţi din apropierea Bucureştiului, de la începutul anului şi până în 1 iulie 2010. Localităţile...

citește mai departe
Top ieftiniri apartamente în 2010

Prezintăm un top al ieftinirilor înregistrate în segmentul rezidenţial, de la începutul anului şi până în prezent. În majoritatea oraşelor mari din ţară preţul apartamentelor vechi a scăzut în...

citește mai departe